Binali Yıldırım da ‘koalisyon’ dedi

Binali Yıldırım da ‘koalisyon’ dedi

Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım, “7 Haziran seçimlerinde koalisyon çıkarsa AKP azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur” dedi.

AKP İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım, seçimlerde AKP iktidarının devam edeceğini savundu, “Koalisyon ihtimali görmüyorum. Teorik olarak böyle bir sonuç doğarsa da koalisyon olmaz, AKP azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur” dedi. Binali Yıldırım gazetecilerin seçimlerle ilgili sorularını yanıtlarken, miting meydanlarında AKP’nin önde olduğunu, ancak İzmir gibi illerde bu yöntemin fazla kullanılmaması gerektiğini söyledi. İzmir’de kalabalık AKP mitinglerini muhalefetin, ‘Bunlar geliyor’ diye seçmen üzerinde propaganda yöntemi olarak kullandığını hatırlatan Yıldırım, “Alanların dolması İzmir’de bizim aleyhimize oluyor. Dolayısıyla İzmir’de mütevazı kalabalıklar toplamak lazım” dedi.

Gazetecilerin, HDP’nin barajı aşması, MHP’nin oy oranını yükseltmesi durumunda koalisyon senaryolarının da siyasi kulislerde hatırlatılması üzerine Yıldırım net konuştu.

Yıldırım, “Koalisyon ihtimali görmüyorum. Teorik olarak böyle bir sonuç doğarsa da koalisyon olmaz. AKP azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur. Ama buna ihtimal vermiyorum. Vatandaş belki bizim notumuzu biraz kırar. İnşallah istikrar ve güvenin devamı yolunda oy kullanır, aklıselim karar verir” dedi.

Yıldırım diğer partileri değerlendirirken de “Rüzgârı arkasına alan iki parti var. Biri HDP biri MHP. MHP zahmetsiz olarak, hiçbir şey yapmadan oyunu arttırıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler