Bingölde berdel kararının sonucu

Bingöl'de "berdel" kararının sonucu

Bingöllü dokuz çocuk annesi Belkısa Dalgın'ın hikayesi okuyanları şaşırtıyor.

Bingöllü 9 çocuk annesi Belkısa Dalgın ağabeyinin kaynanası, gelininin üvey annesi, yeğenlerinin ise üvey ninesi. Bu inanılmaz tabloyu yaratan ise 43 yıl önce verilen bir berdel kararı.

12 YAŞINDA EVLENDİRİLDİ
Merkez Karşıyaka Mahallesinde, derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veren dokuz çocuk annesi Belkısa Dalgın'ın yaşam öyküsü adeta bir film senaryosu gibi.

Sekiz çocuğunu evlendiren, yanındaki tek çocuğuyla tek odalı barakada yaşayan Dalgın inanılmaz yaşam öyküsünü şöyle anlatıyor:

"Ağabeyim bir kıza aşıktı. Başlık parası yerine ağabeyimin 60 yaşındaki kayınbabası ile evlendirdiler beni zorla. Berdel edildim yani. 43 yıl önce, henüz 12 yaşındaydım evlendirdiklerinde. Bu yüzden de ağabeyimin hem kardeşi hem de kaynanası sayılıyorum. Ağabeyimin eşi de, yani yengem üvey kızım konumunda. Ağabeyimin çocukları hem yeğenim hem de torunum oluyor. Bazen kim kimdir bençde karıştırıyorum."

KOCASI ÖLDÜRÜLDÜ, KÖYÜ BOŞALTILDI
Berdelin ardından bölgedeki çatışmalarda ikinci darbeyi vuruyor Belkısa Dalgın'a. Yaşlı kocası "Devlet muhbiri" diye öldürülmüş, köye güvenlik gerekçesiyle boşaltılmış.

"Ova köylerinde pancara gittim. Çocuklarıma bakmak zorundaydım. Daha sonra temizlik yapıyordum, merdiven temizliyordum. Çok çektim, ben de çöktüm. Sekiz çocuğumu evlendirdim. Şu anda yanımda tek bir çocuğum var " diyen kadının tek isteği başını sokacağı, kendisine ait küçük bir ev.

Taraf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler