Bingölde canlı bombalı saldırı: 3 ölü

Bingöl'de canlı bombalı saldırı: 3 ölü

Patlamada, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

Bingöl kent merkezinde AK Parti il binası yakınlarındaki bir kafede meydana gelen canlı bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı. Ölenlerden birinin üzerindeki bombayı infilak ettirdiği iddia edilen kadın terörist olduğu belirtildi. 

Kentin en merkezi yeri olan Genç Caddesi PTT kavşağında meydana gelen olayda, iddiaya göre bir kafeye giren kadın teröriste üzerine yerleştirdiği bombayı infilak ettirdi. Patlamada, ilk belirlemelere göre  3 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Büyük panik ve karmaşanın yaşandığı patlama sonrası yaralılar, ambulansla hastanelere kaldırıldı. Patlamada çevredeki binalar ve otomobiller de hasar gördü.

Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alan polis ekipleri, patlamanın nedenini bulmak için çalışma başlattı.

İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Van’da gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, patlama ile ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü, olayın doğrudan Ak Parti ile ilgisinin bulunmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bingöl’de meydana gelen patlamada üç kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Van’da deprem bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Bingöl’de meydana gelen patlamaya ilişkin olarak, "Bomba patlaması, 3 ölü 20 yaralı var. Yaralılar hastaneye kaldırıldı" dedi.

 Bakan Şahin patlamanın AK Parti İl Başkanlığı önünde gerçekleştiği yönündeki soruya da "İl binasının yakında, doğrudan il binasıyla ilgisi yok" diye yanıt verdi. Şahin patlamayla ilgili canlı bomba ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.

Öte yandan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da olay sonrası Erciş’ten helikopterle Bingöl’e hareket etti.

katir-hakkari-resim-02.jpg

HAKKARİ'DE KATIRLI TUZAK SON ANDA ÖNLENDİ

Hakkâri’de terör örgütü PKK’nın sabah saatlerinde gerçekleştirmeye çalıştığı bombalı saldırı, son anda önlendi. 20 kilo patlayıcı yüklü bir katır, kontrol noktasına gelmeden Özel Harekât polisleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, olay sabah 09.00 sularında gerçekleşti. Hakkâri’den 7 kilometre uzaklıktaki, Hakkâri-Van karayolu üzerinde bulunan Depin Mevkiinde nöbet tutan güvenlik güçleri, üstünde yük bulunan sahipsiz bir katırın kontrol noktasına doğru geldiğini fark etti. Bölgede genellikle katır bulunmadığı için durumdan şüphelenen ekipler, 150 metre uzaklıkta katırı etkisiz hale getirdi. Daha sonra bomba uzmanlarının yaptığı incelemede, katırın üzerinde 2 piknik tüpünün içine yerleştirilmiş yaklaşık 20 kilo patlayıcı tespit edildi. Bölgeyi havaya uçurabilecek patlayıcı imha edildi. Olay nedeniyle Hakkâri-Van karayolu 3 saat boyunca trafiğe kapatıldı.

Öte yandan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Van’dan Bingöl’e doğru yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler