Bingölde mayınlı saldırı: 8 şehit

Bingöl'de mayınlı saldırı: 8 şehit

Çevik Kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı.

Bingöl Karlıova'da Çevik Kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. 10:15 sıralarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 8 polis şehit oldu, 9 polis de yaralandı. Yaralı polisler Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 8 polis şehit oldu ve 9 polis yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırıldı.
 
bingol-patlama-pkk-sozcu-resim-091.jpg
 
PKK'lı teröristlerin Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında 8 polisin şehit olduğu 7 polisin de yaralandığı çevik kuvvet polislerine yönelik bomlı saldırılarının detayları ortaya çıkmaya başladı. Olay yerinde polisin yaptığı inceleme tamamlanırken, PKK'lıların saldırıda yaklaşık 100 kilo patlayıcı kullandığı değerlendiriliyor. Tahrip güçü çok yüksek bombanın infilak ettirildiği karayolunda 8-10 metre genişliği ve 3 metre derinliğinde çukur oluştu. 
 
İKİNCİ MİDİBÜSTEKİ PERSONEL YARA ALMADI
 
Karlıova'dan Bingöl'e çevik kuvvet polislerinin iki midibüsle döndükleri belirtildi. PKK'lıların bombayı patlamasında öndeki midibisün hedef olduğu diğer araçteki personelin ise yara almadan kurtuldukları belirtildi.
 
Midibüs kaldırıldığı olay yerinde temizlik çalışması da tamamlandı. Bingöl'ü, Erzurum'a da bağlayan karayolu yaklaşık 6 saat sonra yeniden trafiğe açıldı. 
 
KCK OPERASYONUNDA GÖREVLİYDİLER
 
Karlıova'da hafta içerisinde PKK'nın şehir yapılanması olduğu ileri sürülen KCK'ya yönelik bir operasyon vardı.
 
Operasyonda gözaltına alınanların mahkemeye çıkarılışı nedeniyle Bingöl'den çevik kuvvet ekipleri takviye için Karlıova'ya gitmişti.
 
Görevini tamamlayan polislerin dönüşü sırasında saat 10.15 sularında patlama meydana geldi.
 
Patlamanın ardından bölgede operasyonlar başlatıldı.
 
ŞEHİT VE YARALI POLİSLERİN İSİMLERİ
 
Bingöl’de polis aracı geçtiği sırada yola döşenen mayının patlaması sonucu Gökhan Kuzu, Fatih Celayir, Cuma Mercimek, Samet Kıcalı, Ümit Yıldırım, Murat Toprak, Osman Küçükdilan ve Şehmuz Karakut isimli polislerin şehit olduğu öğrenildi. Patlamada bazı yaralıların isimleri ise Serkan Kabuk, Ali Kırlar, Muhamet Demir, Caner Gülseren, Zafer Şahinli, Yusuf Özbey, Rıza Alper Pınarlı ve küçük bir kız çocuğu olan Nur Zelal İslamoğlu olarak açıklandı.  
 
Saldırıda 3 şüpheli gözaltında
 
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 8 polisin şehit olduğu bombalı saldırının ardından güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar sürüyor. Hacılar Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda Jandarma Özel Harekat Timleri ile geçici köy korucularının birlikte düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lılara yardım ettikleri değerlendirilen 3 kişi gözaltına alındı. 
 
Bu kişiler, jandarmaya ait sivil bir otomobille ifadelerinin alınması için Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.
 
ŞEHİT CENAZELERİ OTOPSİ İÇİN MALATYA'YA GÖNDERİLDİ
 
PKK saldırısında şehit olan 8 polisin cenazesi, Bingöl Devlet Hastanesi'nden, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılacak otopsilerinin ardından şehit canezeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. 
 
Bu arada saldırıda yaralanan 7 polisten durumları ağır olan 3'ü, Elazığ'a sevk edildi. 
 
"Ne diyeceğiz! Şehit olmuş..."
 
Polis aracının geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis Osman Küçükdillan'ın baba ocağında yas var.
 
Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde, polis aracının geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis Osman Küçükdillan'ın baba ocağında yas var.
 
Küçükdillan'ın merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'ndeki baba evine acı haber, emniyet görevlilerince verildi. Oğlunun şehit haberini aldığında gözyaşları döken baba Mevlüt Küçükdillan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.
 
Baba Küçükdillan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ne diyeceğiz! Şehit olmuş... 'Vatan sağ olsun' diyeceğiz. Söyleyeceğim başka bir şey yok" dedi.
 
Baba Küçükdillan, oğluyla en son 3 gün önce görüştüklerini ve şehit olan oğlunun kendisine; "15-20 kişilik bir ekiple yolları kontrol ediyoruz" dediğini belirtti.
 
Patlamada şehit olan Osman Küçükdillan'ın (23), iki yıl önce Hatice Küçükdillan ile evlendiği, henüz 1 yaşında Davut isminde çocuğu olduğu ve 2 aydır da Bingöl'de görev yaptığı öğrenildi. 
 
PKK'LILARLA ÇATIŞMA ÇIKTI
 
 Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında yola döşedikleri patlayıcı infilak ettirerek 8 polisi şehit eden ve 7 polisi ise yaralayan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon, Hacılar Köyü kırsalında yoğunlaştı.
 
Askeri birliklerin, köy korucularının da katılımıyla başlattığı operasyonda, PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. 
 
Silah sesleri Hacılar Köyü'nden duyulurken, hava destekli operasyonun sürdüğü belirtildi. 
 
ERDOĞAN'DAN "SABR-I CEMİL" MESAJI
 
Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl ve Hakkari'de verilen şehitler dolayısıyla İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı mesajları gönderdi.
 
-MESAJLAR-
 
Başbakan Erdoğan İçişleri Bakanı Şahin'e gönderdiği mesajda, "Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarındaki patlamada 8 polisimizin şehit düştüğünü, 7 polisimizin yaralandığını derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Şehit polislerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize ve de emniyet teşkilatımızın tüm mensuplarına sabr-ı cemil ve başsağlığı; yaralı polislerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.
 
Başbakan Erdoğan mesajında Emniyet teşkilatına "sabr-ı cemil" (taşkınlık etmeden sabır gösterme, güzel sabır) temennisinde bulundu.
 
Başbakan Erdoğan Hakkari'de 4 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Necdet Özel'e gönderdiği başsağlığı mesajında ise "Hakkari-Çukurca karayolunda askeri aracın geçişi sırasında dün meydana gelen patlamada, 4 askerimizin şehit olduğunu, 5 askerimizin yaralandığını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize ve de sizin şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler