Bir an önce bitirin

"Bir an önce bitirin"

Vali Özcan, yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Vahdettin Özcan 23.07.2012 tarihinde yapım çalışmaları devam eden Ankara-Çankırı-Kastamonu Karayolu Çankırı şehir geçişi’nde incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında Vali Özcan’ı bilgilendiren Özsoy Yapı ve Enerji İnşaat A.Ş Proje Müdürü Esat Arık ve Şantiye Şefi Alper Sarı, Kenbağ-Şehir içi arasında yapılan 2 km’lik yol yapımının 1 hafta içerisinde bitirileceğinin müjdesini verdi. Yoldaki çalışmaların belirlenen takvim uyarınca devam ettiğini kaydeden Arık, yolun 12 km’lik bölümünü 2013 yılında tamamlamayı amaçladıklarını belirtti.
 
Proje Müdürü Arık, Çankırı  için büyük önem taşıyan Çankırı-Kastamonu karayolunu biran önce bitirmek istediklerini, bu güzergahın Kastamonu’yu Ankara'’ya bağlayacak en önemli yollardan biri olduğunu işaret ederek şöyle konuştu:
 
"Günde 826 m. yol kaplıyoruz. Bu proje için 2 asfalt serme makinası, 4 silindir, 10 tır, 5 kamyon ve 1,5 milyon Avro değerinde süper mobil asfalt makinası ile 23.07.2012 tarihinde işe başladık. Bu süper mobil asfalt makinası saatte 240 ton, günde 2400 ton asfalt üretmekte. Çankırı’nın hava koşulları nedeniyle Ekim ortasına kadar asfalt serimi devam edecek. Ayrıca bu iş için Eldivan İlçesine 6 milyon TL değerinde taş ocağı ve asfalt fabrikası kurduk.”"
 
Şehir içi bölümün 2013 yılı sonuna kadar parça parça olarak yapılacağına değinen Arık  yol üzerinde bulunan logar, PTT hatları, su, doğalgaz, elektrik ve fiberoptik hatlar gibi alt yapı sorunlarının giderilmesiyle yolun daha kısa sürede bitirilebileceğini söyledi.
 
Güzergah boyunca yapılan çalışmaları yerinde gören  ve inceleyen Vali Özcan, Çankırı'’da yapılan yol çalışmalarının biran önce bitirilmesi talimatı verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler