Bir Barcelona klasiği daha

Bir Barcelona klasiği daha

Barcelona, Şampiyonlar Ligin'de yoluna gümbür gümbür devam ediyor. İngiltere'de 2-1 mağlup ettiği Manchester City'e Nou Camp'ta da şans tanımayan Katalanlar bir kez daha çeyrek finale yükseldi:1-0

Nou Camp'ta ilk yarının tek hakimi ev sahibi Barcelona'ydı. Messi oynadığı futbol ve yaptığı çalımlarla mest etti. Henüz 5. dakikada Neymar ile çok yaklaşan Katalanlar, 31. dakikada tabelayı değiştirdi. Messi'nin savunmanın arkasına attığı müthiş pasta hareketlenen Rakitic, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. İlk yarının kalan dakikalarında farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaşan Barca, Neymar ve Suarez ile inanılmaz pozisyonları harcadı. Pozisyona dahi girmekte zorlanan Manchester City ise Messi'nin resitaline tanıklık etti ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

Müsabakanın ikinci yarısında rakip kaleye yüklenen Barcelona bir türlü ikinci golü bulamadı. Ev sahibi ekibin Messi, Neymar ve Suarez ile girdiği pozisyonlarda kaleci Hart başarılı bir performans ortaya koyarak gole izin vermedi. Manchester City kalecisi Hart, maç boyunca Barcelona'nın girdiği 10 pozisyonda rakip forvetlere kalesini kapattı.

Bu arada, Manchester City'de Agüero 78. dakikada kazanılan penaltı atışından yararlanamadı. Barcelona kalecisi Andre ter Stegen penaltı vuruşunda, Arjantinli futbolcunun topunu kurtarmayı başardı.

İngiltere'de oynanan ilk maçı da Barcelona 2-1 kazanmıştı. Bu sonuçla UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki İngiliz takımları elenmiş oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler