Bir mesajla fırtına koptu

Bir mesajla fırtına koptu

PVC kapı ve pencere işi yapan kadın, yağmurda ıslanmamak için girdikleri büfeye kartını bıraktı, büfe sahibinin çektiği mesaj ortalığı karıştırdı.

Bakırköy’de eşi ve oğlu ile PVC kapı ve pencere imal eden Tülay Önce (44), 29 Mart 2011’de, yağmurdan kaçarak Yusuf Hökenek’in işlettiği büfenin çatısı altına sığındı. Bu sırada büfenin arkasındaki çay bahçesinde tadilat vardı. Tülay Önce, cam balkon işi yaptıklarını söyleyerek kartını Yusuf Hökenek’e verdi. Hökenek, gece telefona “Sizinle çok işimiz olur” diye mesaj attı. İddiaya göre, Tülay Önce, kim olduğunu sormak için Hökenek’i aradı ancak düzgün cevap alamadı. Ardından devreye eşi Ercan Önce girdi, taraflar bu kez de dertlerini birbirlerine anlatamadı.

TABANCALAR ÇEKİLDİ
Bunun üzerine Ercan Önce, eşi Tülay, oğlu Fırat ve arkadaşı Muhammet Alkan ile büfeye gitti. Tartışma büfenin önünde de devam edince Yusuf Hökenek, abilerini aradı. Abiler Abdullah ve Murat Hökenek de büfeye gelince, ortalık karıştı. Fırat Önce, ruhsatsız tabancasıyla Murat ve Abdullah Hökenek’i vurdu. Yusuf ve Abdullah Hökenek de Ercan Önce ve Alkan’ı tabanca ile yaraladı. Abdullah Hökenek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Murat Hökenek ise felç riskiyle hayata tutundu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Yusuf Hökenek’e cinayete teşebbüsten, Fırat Önce’ye cinayetten, anne ve babasına ise azmettirmekten ömür boyu hapis istedi. Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek dava açtı. İddianameye göre, Murat ve Abdullah Hökenek’in kullandıkları öne sürülen 7.65 mm çapındaki iki tabanca olayın ardından ele geçirilemedi. Ele geçen suç aleti Fırat Önce’nin 9 mm’lik tabancasıydı. Oysa ki Abdullah Hökenek 7.65 mm’lik bir tabancayla başından vurulmuştu. Fırat ve Ercan Önce, Abdullah Hökenek’i kardeşi Yusuf’un yanlışlıkla vurduğunu iddia etti. Yusuf Hökenek’in avukatı ise, Fırat Önce’nin Murat Hökenek’i vurduktan sonra elindeki silahı aldığını ve Abdullah Hökenek’in o silahla vurulduğunu iddia etti. Abdullah Hökenek’in nasıl öldüğü Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenecek. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler