Bir numaralı sanık: İsmail Hakkı Karadayı

Bir numaralı sanık: İsmail Hakkı Karadayı

28 Şubat iddianamesi mahkemede...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasının iddianamesi tamamlandı. Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından kaleme alınan iddianame, UYAP üzerinden mahkemeye sunuldu. Refah-Yol hükümetini devirmeye yönelik darbe teşebbüsünün en büyük delillerini ise Batı Çalışma Grubu'nun faaliyetleri oluşturuyor.

Tarihe post-modern darbe olarak geçen 28 Şubat ile ilgili başlatılan soruşturma, iddianameye dönüştü. 110 sanık hakkında 'Refahyol hükümetini devirmeye teşebbüs etmek suçundan' müebbet hapis cezasının istendiği ve mahkemeye sunulan iddianamede, bir numaralı sanık ise dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı.
 
Bin 300 sayfayı aşan iddianamede 465 mağdur bulunuyor. Mağdurların başında dönemin Başbakanı Tunsu Çiller yer alıyor. Geçen yıl başlayan operasyonlar kapsamında 75 emekli ve muvazzaf asker tutuklu bulunuyor.
 
BALYOZ DAVASINDAN CEZA ALAN BAZI ASKERLER
28 ŞUBAT DAVASINDAN DA YARGILANACAK
 
340 klasörden oluşan iddianamede, halen Birinci Ordu Komutanlığı görevini yapan Orgeneral Yalçın Ataman, Batı Çalışma Grubu'nu (BÇG) kurduğu iddia edilen Çevik Bir, Balyoz davasında ağırlaştırılmış mahkumiyet alan Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, eski kuvvet komutanları Ahmet Çörekçi, Hikmet Köksal, Teoman Koman, Fevzi Türkeri, Erdal Ceylanoğlu, eski MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan gibi isimler yer alıyor. Ayrıca iddianamede eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz de bulunuyor.
 
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, hayatını kaybeden Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Güven Erkaya ile emekli Albay Mehmet Haşimoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı isimler hakkında takipsizlik kararı verildi.
 
Mahkeme, 28 Şubat soruşturması kapsamında hazırlanan iddianameyi 15 gün içinde inceleyip kabul edip etmeme konusunda karar verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler