Biranda veda günü

Birand'a veda günü

Hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Birand için ilk tören Doğan TV Center'da düzenlenecek.
 
CENAZE NAMAZI TEŞVİKİYE'DE
Teşvikiye Camii'nde öğle namazından sonra cenaze namazı kılınacak.
 
SİYASİLER HAZIR BULUNACAK
Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.
 
Birand'ın cenazesi Anadolu Hisarı'ndaki aile mezarlığında defnedilecek.
 
Stent değişimi sırasında kalbi duran, daha sonra doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen ve yaşam destek ünitesine bağlanan Mehmet Ali Birand, önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
 
BAŞBAKAN'DAN TAZİYE TELEFONU
Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Birand'ın eşi Cemre ve oğlu Umur Birand'a taziyelerini iletti. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, aileyi telefonla aradı.
 
Görüşmede, Birand ailesi, yakınlarına ve medya camiasına sabır ve metanet dileğinde bulunan Erdoğan'ın, ünlü gazetecinin cenaze törenine hükümeti temsilen Bülent Arınç'ı, AK Partiyi temsilen de Hüseyin Çelik'i göndereceği bilgisi edinildi.
 
ABD'DEN BAŞSAĞLIĞI
Birand için bir başsalığı da ABD'den geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın toplantısına Birand'ın vefatından bahsederek başladı.
 
Birand'ın Türk medyasının en etkili isimlerinden biri olduğunu belirten Nuland, ''Birand'ın, ülkesi ve ülkesi ötesinde, hayatı boyunca basın özgürlüğüne yaptığı katkılarını selamlıyoruz'' dedi.
 
Nuland, Birand'ın, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da dahil, Türkiye ve uluslararası toplumdaki önde gelen kişilerle yaptığı keskin zeka ve kavrayışa sahip röportajlarıyla tanındığına dikkati çekerek, Birand'ın ailesi ve Türk medyasındaki iş arkadaşlarına başsağlığı diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler