Birandı uğurluyoruz

Birand'ı uğurluyoruz

Önceki akşam kaybettiğimiz duayen gazeteci Mehmet Ali Birand, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Birand için ilk tören yıllarca görev yaptığı Doğan Tv Center'ın önünde yapıldı. Mesai arkadaşları ''Şu anda tabutunun olduğu yerde arabasından iner, koşarak hızla binaya girerdi'' diye gözyaşı döktüler. Oğlu Umur Birand, babasının naaşının başında sözlerini tamamlayamadı ve ''Babamı kaybettim'' diyerek ağladı. Eşi Cemre Birand ise ''Biz onu evde tutamadık. Bugünü görseydi çok sevinecekti. Cumhurbaşkanlarına layık bir uğurlama töreni oldu'' dedi. Birand'ın naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Teşvikiye Camii'ne götürülüyor.

Birand'ın naaşı Haber Grup Başkanı olarak görev yaptığı Kanal D'nin önüne getirildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP'li vekil Oktay Ekşi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,  Hüsamettin Özkan, Berhan Şimşek, Hürriyet yazarları, yakınları ve çalışma arkadaşları usta haberciyi uğurluyor.
 
birand-dogancenter-sozcu-resim-011.jpg
 
BARZANİ, DİZAİ'Yİ GÖNDERDİ
 
Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut BArzani, törene Türkiye eski temsilcisi KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai'yi gönderdi. Doğan TV Center'daki tören başlamadan önce soruları yanıtlayan Dizai, Birand'ı 21 yıldan beri tanıdığını ve haberciliğine her zaman saygı duyduklarını söyledi.
 
OĞLU GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
 
Oğlu Umur Birand, gözyaşları içinde kısa bir konuşma yaptı ama sözlerini tamamlayamadı. Umur Birand, babası için şunları söyledi: 
 
''Babam çalışmayı çok severdi. Her sabah işe koşa koşa gelirdi. Onun hayatıydı bu. Keşke aramızda olsaydı da bunu görebilseydi. Herkesin ne kadar güzel çalıştığını burada anlatabilseydim. Babamı kaybettim…''
 
EŞİ CEMRE BİRAND: BİZ ONU EVDE TUTAMADIK
 
Birand'ın naaşının başında kısa bir konuşma yapan eşi Cemre Birand, ''Biz onu evde tutamadık. 24 saati işle, tutkuyla geçen bir insandı. Bugünü görseydi çok sevinecekti. Cumhurbaşkanlarına layık bir uğurlama töreni oldu.Bu binada da çok güzel günleri oldu. Bütün ömrü Doğan Ailesi’nin çıkardığı gazete ve dergilerle geçti'' dedi.
 
TÖRENE KATILANLAR DUYGULARINI ANLATTI
 
Serdar Cebe: Ustamıza artık son görevimizi yerine getiriyoruz. Aslında bu son görevimiz de değil. Bundan sonra başlıyor bizim görevimiz. Ustamız şu an bizimle, hep de bizimle olacak.
 
Yıllar önce Birand, CNNTürk mikrofonu devrildiğinde, NTV mikrofonunu kapıp canlı yayına çıkmıştı. Şimdi yine öyle bir gün yaşıyoruz. Her zaman birlikteyiz.
 
Ferit Aslan (Diyarbakır DHA muhabiri): Her şeyin ötesinde çok iyi bir insandı. Televizyon gazeteciliğini ondan öğrendim.
 
Son yazısında Diyarbakır'daki törenleri yazmıştı. Yüz binlerin onu nasıl sevdiğini görseydi keşke. BDP Genel Başkanı, Birand'ın vefat ettiği haberini duyurduğunda, yüz binler müthiş bir üzüntü yaşadı. 20 dakika sonra ise bu haberin doğru olmadığını, Birand'ın hayatta olduğunu söyleyince müthiş bir alkış koptu. Gerçekten görülmeye değerdi. O bölge Birand'ı çok severdi. Sadece Güneydoğu değil, Kuzey Irak da öyle.
 
Nebil Özgentürk: Mehmet Ali Abi'nin Türk siyasetinde son 40 yıl içinde ne kadar gerekli olduğunu ama ne kadar da haksız bir şekilde mağdur edildiğini hissedebiliyorum.
 
Hande Fırat: Çok keyifli bir insandı. Uzak bir yönetici değildi, çok yakındı. Zaten öyle olmasa herkes bugün onun için "Mehmet Ali Abi" demezdi.
 
Gazeteci Can Dündar: Onun verdiği cesaretle bir çok alanda ilk olmayı başardı. Bir patika açtı ve onun arkasından asfalt döşendi. Henüz Türkiye farkında değil ama ileride bir tarihçe yazıldığında Birand imzasının ilk başta geldiğini göreceğiz.Yeni kuşak Türkiye tarihini ondan öğrendi. İyi ki onunla çalışmışız. 
 
Uzun yıllar 32. Gün'ü birlikte hazırladık. Ankara'ya geldiğinde bizim evde kalırdı. Türkiye onu çok üzdü. Onun çok üzüldüğü bir dönemi hatırlıyorum. Çok üzerine gittiler. Değmezmiş. Türkiye bir daha düşünür onun yaptıklarını ve 'değdi mi' diye sorgular umarım.
 
Musa Abi (Çözen) ona hep "Baba" demiştir. Aslında gerçekten bizim için baba yarısı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: Meydamızın başı sağolsun. Çok farklı özelliklere sahip bir insandı. Belki bundan sonra daha iyi anlaşıalcak. Dünya çapında bir gazeteciydi. Liderlerle yapmış olduğu röportalarda da bunu görmekteyiz. Yapmış olduğu "Demokrat" belgeselinden bahsetmek lazım. Türkiye'ye büyük aktkıları olmuştur. Milletimize ve ailesine başsağlığı diliyorum.
 
Musa Çözen: Televizyonculuk konusunda ondan çok şey öğrendim. İnsanlık, adamlık öğrendim. Bugün de Baba'yı buradan uğurluyoruz.
 
TABUTUNA GALATASARAY ATKISI
 
Birand'ın naaşı cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camii'ne götürülüyor. Birand'ın tabutunu taşıyanlar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de vardı.
 
Birand'ın naaşı cenaze arabasına konduktan sonra da sevenleri tabutunun üzerine çiçekler bıraktı. Galatasaray Lisesi mezunu ve Galatasaray Kulüp üyesi Mehmet Ali Birand'ın tabutunun üzerine ''Hayatımız Galatasaray'' yazılı sarı kırmızı bir de atkı serildi.
 
CENAZESİNE CUMHURBAŞKANI DA KATILACAK
 
Birand'ın naaşı daha sonra Teşvikiye Camii'ne götürülecek. Öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra Birand Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.
 
Teşvikiye Camii'ndeki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler