Birgül Ayman Güler CHP'den istifa etti

Birgül Ayman Güler CHP'den istifa etti

CHP'de yaprak dökümü...

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinden istifa etti. İstifa sonrasında CHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 125'e düştü. Geçtiğimiz hafta da Ercan Cengiz CHP'den istifa etmişti.

İSTİFA SONRASI YAZILI AÇIKLAMA
CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, istifasının nedenlerini yazılı açıklama ile duyurdu. Güler, eleştirilerini şu sözlerle ifade etti:

"Bugünkü yapı, ideolojisi bakımından milletvekili olduğum CHP değildir. Gerçek-dışı soykırım suçlamaları, yeni-CHP yöneticileri tarafından Türkiye’nin kendini ifade etme olanakları bastırılarak adeta desteklenmiştir. 2015 gibi bir saldırı yılında ’soykırımla yüzleş’ pankartını taşıyan Genel Merkez yöneticileri bu desteğin somut ilanı olmuştur. Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında AKP - BDP ortaklığının ’Anayasa’dan Türk vatandaşlığını kaldırma’ hedefine yönetim tarafından verilen destek, çözüm kanunu gibi yabancı üçüncü göze kapı açan yasal düzenlemelere ortak olunarak pekiştirilmiştir. Laiklik ilkesini sekülerlik haline dönüştürme gayreti, eğitimi geriletip parçalayan saldırılara sözde pedagojik gerekçeli etkisiz muhalefette ve inkarla örtülen ittifaklarda kanıtını bulmuştur. İstifa ettiğim parti CHP değil, politik bakımdan tutarsız bir yapıdır."

’KÜRESEL EKONOMİYE BAĞLILIK’
CHP’den istifa eden Güler, istifasına gerekçe olarak partinin ekonomi politikalarını da göstererek, şöyle konuştu:

"Yeni-CHP, ulusal ekonomi anlayışını terk etmiş, ulusal üretken sektörler için değil küresel mali piyasaların faiz çıkarlarını gözeten bir yapı olmuştur. Gelir dağılımında adalet ilkesini terk edip, neo-liberalizmin yoksullukla mücadele politikalarına sıkışmıştır. Devletçilik ilkesi zamanı geçmiş sayılırken, özelleştirme adeta doğal politika olarak kabul edilmiştir. Halkçılık içi boş retorik olarak nitelendirilip bir yana atılmış, planlama ve sosyal devletle kalkınma yerine piyasa dinamikleriyle küresel ekonomiye bağlılık teslimiyeti getirilmiştir. Yeni-CHP, CHP’yi ve örgütünü tasfiye etmek işlevi gören bir yapıdır."

BAĞIMSIZ KALACAK
Anadolu Partisi’nin Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan’a yakınlığı ile bilinen Güler, başka bir partiye geçmeyeceğini, bağımsız kalacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Büyük Türk Milleti önünde ettiğim yemine bağlılığımla, İzmir’in Bağımsız Milletvekili olarak görevimi yerine getirmeyi sürdüreceğimi, 2015 seçimlerinde Cumhuriyet için büyük birliğin sağlanması, bağımsız Türkiye hedefiyle Mustafa Kemal Atatürk ve Altıok Programı çerçevesinde güçlü bir siyasal seçenek üretilmesi için üzerime düşeni yapacağımı kamuoyuna saygılarımla duyururum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler