Birileri bu adama yasaları hatırlatmalı!

Birileri bu adama yasaları hatırlatmalı!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Çankırı (Belediye) Spor

arasındaki ipler iyiden iyiye koptu.

8 Ağustos 2010 Pazar günü Çankırı'da taraftarının önüne çıkacak olan Çankırı (Belediye) Spor kulübüne ait Fatih Stadı konusunda Belediye Başkanı İrfan Dinç'in "yasa ve kanun tanımaz tavrı" Başkan Sevda Karaali Şireci'nin yaptığı yazılı basın açıklaması ile iyiden iyiye gün yüzüne çıktı.

Aylardan bu yana Aralık 2014 tarihine kadar Çankırı (Belediye) Spor Kulübüne kiralık olan Fatih Stadı'nda çalışmalarını sürdürecek olan kulübün, yaşanan sorunu çözme konusunda göstermiş olduğu gayretler Başkan Dinç'in "anlaşılmaz" tutumu yüzünden içinden çıkılmaz hal aldı.

Başkan Dinç'in son olarak "Hiçbir şekilde takım o sahaya alınmayacak. Geldikleri takdirde gereken yapılacaktır" şeklindeki kesin tavrı üzerine Kulüp Başkanı Şireci, yazılı bir basın açıklaması yaparak, yaşananları kamuoyu ile paylaşmayı tercih etti. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan, İçişleri Bakanlığı, Bölge Milletvekilleri, Çankırı Valiliği ve Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara gönderilen "yazılı basın açıklaması" aynen şöyle:

"ÇANKIRI YEREL BASININA

Halen 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Çankırı Belediye Spor Kulübü Nisan 2009 tarihinde Çankırı Belediyesi Belediye Meclis üyeleri ve Belediye çalışanlarından oluşan yönetimi, kulübün içinde bulunduğu ekonomik zorluklar nedeniyle istifa etmiştir. Belediye Başkanının da talebi üzerine şehrin tek sosyal etkinliği olan Kulübün yönetimine tarafımızdan talip olunarak 06/08/2010 tarihinde yeni bir dönem başlamıştır.

Bir yıldır Çankırı Belediye Spor yönetimi olarak görev yapmaktayız. Geçmiş dönemin hesap devirleriyle ilgili aramızda başlayan ve defalarca görüşmeler sonucu çözümsüzlükle noktalanıp yargıya intikal eden olaylar neticesinde bir takım sıkıntılar yaşanmaktadır. Zaman içinde Belediye Başkanı ve bir takım eski yöneticilerin; defalarca tarafsız mali denetimden, mahkemeye intikal eden davalardan ve savcılık suç duyurularından vazgeçmemize yönelik tehditkar tavır, davranış ve söylemlerine rağmen yasal süreç devam etmektedir. Bununla birlikte kulüp Belediye Meclis üyeleri kanalıyla Belediye Başkanı tarafından sürekli mağdur edilecek bir takım uygulama ve kararlarla sürekli karşı karşıya kalmaktadır. En son uygulaması 04/02/2010 tarihinde 28 No’lu Belediye Meclis kararıyla Çankırı Belediye Spor Kulübünün Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden kiraladığı ve kira ödemelerini bizzat kendisinin yaptığı antrenman sahasının Kulüp tarafından kullanılmaması doğrultusunda aldığı karardır.

Alınan bu karar mevcut sahanın ve ekli birimlerinin kilitleri değiştirilip, kapısına belediye görevlileri koyularak takım dışında kulüp çalışanlarının bile içeri alınmamasıyla uygulanmaya başlanmıştır. Şehrin tek profesyonel takımının kendine ait, kirasını kulübün ödediği antrenman sahasından mahrum kalması üzerine, Gençlik Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Çankırı Ak Parti Milletvekili Nurettin Akman, Belediye Başkan Yardımcılarından Mithat Kılıç kendisiyle defalarca görüşmesine; kanunen bu tesisin 10 (On) yıl Çankırı Belediye Spor kulübüne ait olduğunu yasal belgelerle izah etmelerine rağmen “Hiçbir şekilde takım o sahaya alınmayacak. Geldikleri takdirde gereken yapılacaktır” şeklindeki ifadelerle karşı karşıya kaldık.

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in belediye başkanlığı yaptığı süreç boyunca şehirde yaşanan pek çok olayda; gerek haklı gerekse haksız, şahsi çıkarları söz konusu olduğunda geçmiş dönemlerde yaşanan olaylarda Belediye Başkanının takındığı kaba kuvvet ve kanun tanımaz tavırları nedeniyle olayların boyutunun büyüyeceği; (Şiddet ve kanun tanımaz uygulamalara olan eğiliminin en son göstergesi olan Çankırı’da bir alış veriş merkezinde oğlunun bir arkadaşıyla yaptığı kavgaya 20 belediye çalışanıyla müdahale edip kaba kuvvet uyguladığı Çankırı emniyetinde, adli kayıtlarında mevcuttur) Türkiye’nin dört bir tarafından gelen futbolcuların ve yurtdışından gelen, pek çoğu akademik kariyerli hocalarımızın gözünde  şehrimizin ve kulübümüzün küçük düşeceği ve olası yaşanacak bir arbedede “Futbolcularımızın, teknik ekibimizin can güvenliği noktasında sıkıntı yaşayacağımız” kanaatindeyiz.

Bu noktada; şehrin sportif gelişimine katkıda bulunan ve profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olan Çankırı Belediye Spor Kulübü Yönetim adına profesyonel liglerdeki tek Kadın Başkan olarak;

Canlarından ve mallarından sorumlu olduğumuz sporcularımız, teknik ekibimiz ve diğer çalışanlarımızın uğrayacağı her türlü fiziksel ve sözlü saldırıdan sorumlu olduğumuzu göz önüne alarak; her çözüm yolunu deneyen bir yönetici olarak çözümsüzlük ve çaresizlikle karşı karşıya kaldığımızı ifade etmek istiyorum.

Devletin yetkili birimlerinin konuya gereken duyarlılık göstereceği umuduyla; Çankırı Belediye Sporun kişilerin kısır çekişmelerine alet olmadan, hiçbir üzücü olaya meydan vermeden kendine ait olan sahada en kısa zamanda antrenmanlarını yapar hale gelmesi için gerekenin yapılmasını arz ederim.

Sevda Karaali ŞİRECİ
Çankırı Belediye Spor
Kulüp Başkanı"


EKLERİ:
EK 1: 16/06/2010 tarihli (04/02/2010 tarihinde alınan) Çankırı Belediye Meclis Kararının tebliği.
EK 2:   25/06/2010 tarihli Çankırı Belediye Sporun tahsisle ilgili soru dilekçesi
EK 3: 29/06/2010 tarihli Gençlik Spor İl Müdürlüğünün cevabı.
EK 4:  Tesisin tahsisiyle ilgili kira sözleşmesi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler