Bitlis ve Diyarbakır'dan acı haber: 3 asker şehit

Bitlis ve Diyarbakır'dan acı haber: 3 asker şehit

Bitlis'te PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Yaralılar Bitlis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Merkeze bağlı Ölek köyü kırsalında PKK’ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin geçişi sırasında önceden döşenmiş el yapımı bomba infilak ettirildi.

Saldırıda 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

BİR ACI HABER DE DİYARBAKIR'DAN GELDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu bir uzman çavuş şehit oldu. Patlama ve silah seslerinin duyulduğu ilçede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi'nde hendeklerin kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürerken, bu akşam bölgeden bir şehit haberi daha geldi. İlçenin Hasırlı mahallesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken bölücü terör örgütü üyelerinin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirmeleri sonucu Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuş ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılmak istenen asker, yolda şehit oldu. Halen patlama ve silah seslerinin duyulduğu bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler