Bitlis'te dehşet!

Bitlis'te dehşet!

Bitlis’in Tatvan İlçesi Geçitbaşı Köyü yakınlarında, kayıp köy korucusu direğe bağlanıp ateş edilerek öldürülmüş halde bulundu. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada korucunun 12 Eylül'de teröristler tarafından kaçırıldığı, şehit edildiği belirtildi.

Bitlis'in Çeltikli köyünde geçici köy korucusu olarak görev yapan ve yaklaşık 2 aydır haber alınamayan Nihat Çaprak'ın (38) cesedi  bulundu. 

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Hizan-Tatvan karayolunun 30'uncu kilometresinin Güzeldere mevkisinde telefon direğine asılı bir erkek cesedi buldu. 

AA'nın haberine göre cesedin yaklaşık 2 ay önce kaçırılan ve o günden beri haber alınamayan  6 çocuk babası Çaprak'a ait olduğu tespit edildi. 

Yapılan incelemenin ardından geniş çaplı soruşturma başlatılan olayın PKK'lı teröristlerce yapıldığı ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi. 

DHA'nın haberine göre jandarma ekipleri, uzun namlulu silahlarla tarandığını belirledi. Cenaze ambulansla Tatvan Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. 

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI: ŞEHİT EDİLDİ
"Bölücü Terör Örgütü mensubu 10-15 kişilik bir terörist grup tarafından, 12 Eylül 2014'te Bitlis / Merkez İlçesi Aşağıölek Köyü Arasuni Tepe mevkiinde kaçırılan Geçici Köy Korucusu Nihat ÇAPRAK, Bitlis / Merkez İlçe Geçitbaşı Köyü mülkî sınırları içerisinde, bir elektrik direğine bağlanarak, baş ve vücudunun değişik bölgelerine ateş edilmek suretiyle şehit edilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler