Bitliste kaymakamlığa saldırı: 1 şehit

Bitlis'te kaymakamlığa saldırı: 1 şehit

Bitlis Hizan'da roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Hizan Kaymakamlık binası, Kaymakam Mustafa Adil Tekeli’nin kaldığı lojman ve karşısında bulunan askerlik şubesine dün gece saat 23.00 sıralarında roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte Tatvan Caddesinde bulunan lojmanının önünde nöbet tutan polis memuru şehit oldu, bir polis memuru da yaralandı. Saldırı üzerine asker ve polis karşılık verdi. Çıkan çatışmada Hizan Askerlik Şubesinde görevli bir asker yaralandı. Olay yerine takviye güvenlik güçleri sevkedildi. Yaralı polis ve asker helikopterle Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan polisin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Bitlis'in Hizan ilçesindeki Hizan Kaymakamlığı konutuna düzenlenen saldırıda, polis memuru Yasin Hörbek'in şehit olduğu öğrenildi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hizan İlçe Kaymakamı Mustafa Adil Tekeli'nin konutuna düzenlenen saldırıda, Hizan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçe nüfusuna kayıtlı, polis memuru Yasin Hörbek'in şehit düştüğünü söyledi.

Kars'ın Kağızman nüfusuna kayıtlı olan polis memuru Erdem Orhan'ın ise olayda yaralandığını bildiren Vali Yılmaz, yaralının Hizan Devlet Hastanesinden helikopterle Bitlis Devlet Hastanesine getirildiğini ve burada ameliyata alındığını kaydetti.

Vali Yılmaz, öte yandan Hizan İlçe Kaymakamlığının karşısında bulunan Hizan Askerlik Şubesinde görevli bir askerin de olayda hafif şekilde yaralandığı, yaralı askerin Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını açıkladı.

Hastaneye gelen Bitlis Vali Yardımcıları Süleyman Çelebi ve İsmail Ayhan Tavlı yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Öte yandan PKK’nın bir hafta önce Van Başkale’de düzenlediği ve 3 askerin şehit olduğu saldırıda da olay yerinden geçen Kaymakam Bilgihan Bayar’ın aracı da kurşunların hedefi olmuştu. Saldırıda Bayar ve koruması yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler