Bitliste polise hain tuzak: 5 şehit

Bitlis'te polise hain tuzak: 5 şehit

İlk belirlemelere göre 5 polis şehit oldu, 3 vatandaş da hayatını kaybetti, yaklaşık 20 kişi de yaralandı.

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden yola tuzakladığı bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Meydana gelen patlada, 5 polis şehit oldu, 3 vatandaş hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Tam bir infiale yol açan olay sonrası BDP'nin de aralarında bulunduğu tüm partiler, saldırıyı kınadı.

Patlama, bugün saat 16.00 sıralarında Bitlis- Güroymak Karayolu meydana geldi. Güroymak İlçe Emniyet Amirliği'nde görev yapan polis memurları, eğitim atışları yapmak için gittikleri poligondan dönmek için zırhlı araçla yola çıktı. Polislerin içinde bulunduğu araç, Kolbaşı Köyü yakınlarına geldiğinde PKK'lı teröristler tarafından menfeze yerleştirilen bomba, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada, 4 polis şehit oldu. Bu sırada olay yerinden geçen ve sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 49 AV 959 kamyonette bulunanlardan 2 yaşındaki kızı ile baba yaşamını yitirdi. Çok sayıda aracın da hasar gördüğü, tam bir can pazarının yaşandığı patlamada 5 kişi de yaralandı.

HASTANEDE KURTARILAMADI
Saldırının ardından bölgeye güvenlik güçleri ve ambulanslar sevk edildi. Güvenlik güçleri, yolu trafiğe kapatıp, bölgede ikinci bir patlama ihtimaline karşın sinyal kesici jammerleri devreye sokarak önlem alırken, yaralılar ambulanslarla Güroymak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı polislerden biri ile bir sivil de burada yapılan tüm çabalara karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Durumu ağır olan diğer yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Görgü tanıkları, meydana gelen patlamanın yaşandığı yerde, 2 metrelim bir çukurun açıldığını belirtti.

VALİ YILMAZ; PATLAYICI UZAKTAN KUMANDALI
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Güroymak ilçe girişinde menfeze döşenen kablolu bir patlayıcının, uzaktan kumandayla patlatıldığını belirterek, ''Patlamada 5 polis memuru şehit oldu, 3 vatandaş da hayatını kaybetti'' dedi.

Yılmaz, saldırının ardından 3 kişinin de yaralandığını ve yaralıların ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını ifade ederek, ''Olayın ardından bölgede geniş çaplı hava ve kara operasyonları başlatıldı'' diye konuştu.  

Olayda hayatını kaybeden sivil vatandaşların, polis aracının arkasında seyir halinde olan kamyonette bulunduğu öğrenildi.

ÇUKURCA'DA 9 ŞEHİT VERİLMİŞTİ
Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde 17 Ağustos günü PKK’lı teröristlerin askeri konvoy geçerken düzenledikleri bombalı saldırıda 1’i binbaşı 8 asker ile 1 korucu şehit olmuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL BİLGİ ALDI, BDP KINADI
Olayın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz’ı arayarak olay hakkında bilgi aldı.

Bu arada AK Parti, CHP, MHP ve BDP, TBMM Genel Kurulu'nda Bitlis'teki hain saldırıyı kınadı.

MARDİN'DE MAYIN PATLADI:  1 ASKER YARALI
Bu arada Mardin'de de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 1 asker yaralandı.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin-Ömerli karayolunun Hop Tepesi mevkinde askeri zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerce daha önce yola döşenen patlayıcının, uzaktan kumanda ile patlatıldığını söyledi.

Patlamada 1 askerin yaralandığını belirten Ayvaz, ''Yaralı asker Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bölgede çalışmalar sürüyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler