Biz eski Otogara evet demedik

"Biz eski Otogar'a 'evet' demedik"

Zirat Mühendisleri Çankırı İl Temsilciliği yaptığı yazılı açıklamada "Toplantıya katıldık ancak alınan karara 'evet' demedik"...

Ziraat Mühendisleri Odası Çankırı İl temsilciliği, yazılı bir açıklama yaparak yeni hükümet konağının eski Otogar alanına yapılmasına 'evet' imzası vermediklerini belirtti.  İl temsilcisi İhsan Bostan imzalı açıklama şöyle:

"ÇANKIRI İL TEMSİLCİLİĞİNDEN
 
ÇANKIRI YENİ HÜKÜMET KONAĞI İLE İLGİLİ
BASIN AÇIKLAMASIDIR
 
İlimizde son zamanlarda gündemin en önemli başlığını oluşturan "Çankırı yeni Hükümet Konağı “ ile ilgili olarak Ziraat Mühendisleri Odamız Çankırı Kamuoyuna bir açıklama yapma ihtiyacı duymuştur.
 
“11 Mart 2013 Pazartesi günü Büyük Otel'de gerçekleştirilen Çankırı Yeni Hükümet Konağı ile ilgili toplantıya TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çankırı İl Temsilciliğimiz sayın Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Necati Akdoğan'’ın daveti üzerine bizzat İl Temsilcisi başta olmak üzere 2 üyesiyle katılmıştır.
 
Ancak İl Temciliğimiz toplantı esnasında bir görüş belirtememiş, dağıtılan bildiriyi de onaylamamıştır. Fakat toplantı sonrasında, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çankırı İl Temsilciliğimizin olumlu görüş beyan ettiği yönünde gelen bilgiler üzerine; üyelerimizi ve değerli Çankırı kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklama yapılması zaruri olmuştur.
“
Toplantıda olumlu görüşle imzalamama nedenlerimiz ise:
Davet edildiğimiz toplantıya katılmadan önce, konu ile ilgili Odamızı temsil eden temsilcilerimizin yeterli bilgileri olmadığı için, İl temsilciliğimizde genel bir değerlendirme yapılmadan görüş beyan edememişlerdir.
 
Konunun İl temsilciliğinde yeniden değerlendirilmesi sonucunda, öncelikli olarak bu kadar ciddi bir konunun daha katılımcı ve daha etraflı bir şekilde değerlendirilmesi gerekliliği belirtilmiştir.
 
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliğimiz, her vesile ile Çankırı’'nın şehirleşme açısından en önemli sorunu olarak, yeşil alan eksikliğini görmektedir. Bu doğrultuda, Hükümet Konağı yeni yeri olarak belirtilen yerin, yeşil alan olarak değerlendirilmesinin daha iyi olacağı kanaatine varılmıştır.
 
11 Mart 2013 Pazartesi günü Büyük Otel'de gerçekleştirilen toplantıda bahsedilen ve 8 ay öncesine atfen, değerlendirildiği ve mecburiyetten Kırkevler mevkiindeki yeri kararı alındığı belirtilen, toplantı kararı eğer yanlış ise, İl Temsilciliği olarak yanlışı yine bir yanlışla düzeltmeye çalışmanın sağlıklı olmayacağı kanaatine varılmıştır.
 
Değerli Çankırı kamuoyuna saygı ile duyurulur.  
 
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası
Çankırı İl Temsilciliği" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler