Biz kimseyi işten çıkartmadık

"Biz kimseyi işten çıkartmadık"

Kurşunlu Seramik Fabrika Müdürü Muktedir Billah Sakin, Sözcü18'e özel açıklamada bulundu.

Yıldızlar Holding'e bağlı Kurşunlu Seramik Fabrika Müdürü Muktedir Billah Sakin Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye yaptığı açıklamada "Biz kimsenin işine son vermedik. Yaptığımız üretimler sonucu oluşan stoğumuzu eritemediğimizden çalışanlarımızın bir bölümünü ücretli bir bölümünü de ücretsiz izine çıkarmak zorunda kaldık" dedi.

Sayfalarımızda yer alan "Kurşunlu Seramik'te işçi kıyımı" başlıklı haberimizin başta bölge olmak üzere sektöre de büyük bir darbe vuracağına işaret eden fabrika müdürü Muktedir Billah Sakin "Bu tür haberlerden başta Çankırı olumsuz etkilenir. Bununla birlikte sektördeki rakiplerimiz de bu durumu fırsat bilerek farklı ticari oyunlara girebilirler. O yüzden böylesi haberler bizleri mutlu etmez" dedi. Fabrikada yaşanan gelişmelerle ilgili olarak müdür Muktedir Billah Sakin sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kurşunlu Seramik olarak ülkemizdeki tüm seramik fabrikalarının üretimlerinin 3 katı üretim hacmine sahibiz. Bu durum beraberinde bazı sakıncaları da getirmekte. Bununla birlikte ülke ekonomisinin içinde bulunduğu sıkıntıyı da gözönüne aldığınızda karşınıza hiç de olumlu bir tablo çıkmıyor. Yaşadığımız sıkıntıları aşma yönünde pazarlama bölümümüzü sil baştan yeniledik. Seramik üretimi yapan bantlarımızı bakıma aldık. Ve bu çerçevede yıllık izinlerini hakeden işçilerimizi ücretli, diğer bir bölümünü de ücretsiz olarak izne ayırdık. Yaşadığımız bugünkü durumun geçici olduğunun bilinmesini isterken ücretsiz izne ayırdığımız arkadaşlarımızla ilgili bayram sonrasında yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak olumlu sonuca varacağımızı düşünüyorum." 
 
Müdür Sakin "Fabrikamızda seramik bölümünde yeni ürünler deniyoruz. Bünyemizde yeni bir oluşum yapıyoruz. İki fırınımızda ürettiğimiz ürünler Türkiye standartlarının çok üzerinde" dedi.
 
GECİKMELİ MAAŞLA İLGİLİ OLARAK
Fabrika Müdürü Muktedir Billah Sakin "Uzun süredir çalışanlara gecikmeli maaş ödediğiniz iddia ediliyor. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?" şeklindeki sorumuza da "Yaptığımız yatırımın büyüklü ortada. Böylesi bir tesisin ilk yıllarında herşey istediğiniz gibi gitmiyor. Zaman geliyor devletin Merkez Bankası'nda sıcak para sıkıntısı yaşanıyor. Sözünü ettiğiniz şekilde sıkıntılı dönemlerimiz oldu. Bugün de benzer sıkıntılar yaşamadığımızı söyleyemem. Ancak Kurşunlu Seramik'te kimsenin parası kalmaz. Bugüne kadar da kalmadı. Biz çalışanlarımızın ücretini öncelikli ödemeler listemizde ilk sıraya koyuyoruz" dedi.
 
SERAMİKTE HAMMADDE SIKINTISI MEVCUT
Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği diğer bir bilgi ise, Kurşunlu'daki seramik fabrikasının hammadde sıkıntısı yaşadığı yönünde.
 
Edinilen bilgilere göre, Kurşunlu Seramik, seramik üretiminde önemli bir katkı maddesi olan "perlit" temini konusunda son bir yıldır bazı sıkıntılar yaşıyor. Bölgede yapılan çalışmalar sonucunda Orta ilçesi Kalfat beldesi ile Kurşunlu ve Çerkeş'te bazı "perlit" yatakları bulunduğu, bununla ilgili olarak kamu kurumlarından gerekli izinlerin alınmasına karşın, ocakların işletilmesi yönünde bazı bürokratik eksikliklerden dolayı sorun yaşandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler