BMCye gizemli ortak

BMC'ye 'gizemli' ortak

14 aydır maaş alamayan işçiler, “BMC’nin % 45’ini aldık. Maaşlar ödenecek” diyen gizli ortağa inanmadı.

Terörle mücadelede hayati önem taşıyan "Kirpi" adlı mayına dayanıklı zırhlı araçların kaderi, "1.600 işçi", "Karamehmet" ve "gizli yabancı ortak" üçgenine kilitlendi. Çukurova Holding’in patronu Karamehmet’in İzmir’deki BMC fabrikasında 1.600 işçi, 14 aydır ücretlerine alamadıkları için eylemde. Fabrikada üretim durdu. Karamehmet, bir yabancı ortak bulduğunu bildirerek işçilerden eyleme son vermelerini istedi.

Gizli yabancı ortak adına işçileri arayan bir firmanın, “Şirketinin yüzde 45’ini aldık, eylemi durdurun, ücretleriniz ödenecek” sözlerine, işçi temsilcileri rest çekti.
 
Türk-Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak son durumu şöyle anlattı: “Yabancı ortak adına bir firma bizi aradı. 'Eyleme son verin, şirketi biz aldık, sorunları çözeceğiz', dedi. Ben de 'siz kimsiniz, biz sizi niye muhatap alalım', dedim. 'Gizlilik nedeniyle biz açıklama yapamayız' dedi, biz de Karamehmet’in daha önceki sözlerini tutmadığını anlatarak, 'hele size niye güvenelim, siz bizim için Sarı Çizmeli Mehmet Ağasınız', dedim.”
 
YEMEKLER SENDİKADAN
BMC fabrikasında 1.600 işçi fabrikaya gelip kapının önünde bekliyor. İşçilerin öğle yemeği ve servis masraflarını Türk Metal ödüyor. BMC’de sorunlar sürerken, Türk Silahlı Kuvetleri (TSK) için büyük önem taşıyan Kirpi’lerin üretimi de halen yapılamıyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından açılan ihale sonucu BMC ile Mart 2009’da sözleşme imzalanmıştı. ‘Kirpi’lerin teslimatını yapamayan BMC’ye geçtiğimiz aylarda Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndan uyarı gelmişti. Firma üst düzey yöneticileri, teslimatların bir an önce tamamlanması konusunda uyarılmıştı. BMC ise, nakit sıkıntısı yaşadığını ve sorunu çözeceğini belirtmişti.
 
Nisan’a kadar 190 tankın teslim edilmesi gerekiyor
 
- BMC firması tarafından üretilen mayına karşı koruma araç Kirpi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından tercih ediliyor.
 
- 10-15 tam donanımlı personel taşıyabilme özelliği olan tank, mayına ve balistik tehditlere dayanıklı, otomatik yangın söndürme özelliğine sahip.
 
- Mayıs 2012’ye kadar 278 adet Kirpi TSK envanterine girdi. Kalan 190 adet Kirpi’nin teslimatının da en geç Nisan ayına kadar tamamlanması öngörülüyor. (VATAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler