Böcek soruşturması: 3 ilde 12 gözaltı

Böcek soruşturması: 3 ilde 12 gözaltı

Merak edilen 2 isim de dahil olmak üzere 12 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nda dinleme cihazının bulunması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara ve Ardahan'da 2'si kadın 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve bankanın 3 çalışanının da bulunduğu öğrenildi.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğünce, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının makam odasında ortam dinleme cihazı bulunması üzerine başlatılan operasyonda, bazı bürokratlar ile "böcekleri" yerleştirdiği öne sürülen Fatma A. ve Azime D.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Bir kişi İstanbul'da, bir kişi Ardahan'da, 10 kişi ise Ankara'da gözaltına alındı.
      
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yurtdışı ve Akraba Toplukluluklar Başkanlığında dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla operasyon başlattı.
      
Ankara, İstanbul ve Ardahan'da gerçekleştirilen operasyonda, 2'si kadın 12 kişi gözaltına alındı.Polis, 17 adrese eş zamanlı baskın yaptı. 
      
Polis, zanlılara ait bilgisayarların imajını kopyaladı, bazı belgelere de el koydu. Ankara'da göz altına alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi ve sorgularına başlandı. Diğer zanlıların da Ankara'ya getirileceği öğrenildi.
      
Gözaltına alınanlar arasında dinleme cihazlarını yerleştirdiği öne sürülen Fatma A. ve Azime D.'nin yanısıra İller Bankası Genel Müdür yardımcısı ile banka çalışanı 3 kişinin de bulunduğu öğrenildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler