Bodrumun derinliklerinden şehitlere selam

Bodrum'un derinliklerinden şehitlere selam

Şehit haberlerinin arttığı bugünlerde Bodrum'un derinliklerinde dalgıçlar asker selamı durarak şehitleri andılar.

Bodrum'da şehit haberlerin arttığı bugünlerde Ramazan ayına özel farklı bir program düzenlendi. Ramazan ayında gönüllü dalgıçlar tarafından farklı bir etkinliğe imza atıldı. Çanakkale Savaşı'nın kahramanı "Seyit Onbaşı ve Çanakkale Savaşı'nın ölümsüzleşen çocuk kahraman Aleko"nun pankartı denizin derinliklerinde açıldı. Dalgıçlar ‘Seyit Onbaşı'nın pankartı önünde denizin derinliklerinde selam durdu. Şehit haberlerinin arttığı bugünlerde derinliklerinde dalgıçlar asker selamı durarak şehitleri andılar.

ÜNLÜ KOYDA FARKLI BİR ETKİNLİK

Etkinlik Bodrum'un ünlü koyu Kurtburnu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğin ev sahipliğini Turizimci Derya Kürkçüoğlu yaptı. Etkinlik için Bodrum'un ünlü dalgıçları da seferber oldu. Ramazan ayı için özel yapılan etkinliğe Yunus Diving'e bağlı Aquapro dalış teknesi dalgıçları katıldı. Yaklaşık 3 metrelik hazırlanan pankart özel olarak denizin derinliklerine götürüldü.

BODRUM’UN DERİNLİKLERİNDE ASKER SELAMI DURDULAR

Dalgıçlar tarafından özel olarak hazırlanan mekanda pankart özenle açıldı. Yaklaşık 30 dakika süren etkinlikte Seyit Onbaşı'nın posteri  tutularak saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sonrasında temsili asker selamı yapıldı.

RAMAZAN’DA MİLLİ DUYGULARI HATIRLAMAK İÇİN YAPILDI

Bodrum'un derinliklerinde gerçekleştirilen etkinlik ile Ramazan ayı ile girilen manevi ortamda şehitlerin birkez daha hatırlanması amaçlandı. Etkinliğin ev sahipliğini yapan Derya Kürkçüoğlu, özellikle Çanakkale Savaşının ruhunun hatırlanmasını istediklerini Ramazan ayı ile bunun daha pekişeceğini düşünerek böyle bir proje gerçekleştirdiklerini kaydetti.     

GERÇEK KAHRAMANLARIN HİKAYESİ

Çanakkale Savaşının kahramanlarının anlatıldığı http://www.gercekkahramanlar.org, kamu yararı için hiçbir maddi kaygı beklemeden yayını sürdürüyor. Sitenin amacı Türk milletinin kahramanlarının kamoyuna duyrulması ve çocukların sanal kahramanlardan kurtulup tarihindeki gerçek kahramanları tanıması. Sosyal Antropolog Suat Turgut tarafından oluşturulan siteye Türkiye'nin her yerinden destek veriliyor. Bu desteklerden biri de Bodrumlu Turizmci  Derya Kürkçüoğlu tarafından geldi. Kürkçüoğlu yaptığı çalışma ile dikkatleri toplumumuzun tarihi geçmişinde yeralan gerçek kahramanlara dikkat çekmek için yapmak istediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler