Bolu Dağında kar ulaşımı etkiledi

Bolu Dağında kar ulaşımı etkiledi

Karayolları ekipleri yollarda kar küreme çalışmasında.

Bolu Dağı’nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’na düşen mevsimin ilk karı ulaşımı etkiledi. Karayolları ekipleri yollarda kar küreme çalışması yaparken kayan araçlar nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi.
 
Bu sabah saatlerine doğru Bolu Dağı D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerine mevsimin ilk karı düştü. Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, Karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme çalışması yaptı. Trafik ekipleri yollarda sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarırken kayan araçlar nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi. 
 
Kent merkezinde yüksek kesimlerde bulunan mahallelere de kar düşerken çatılar ve yeşil alanlar beyaza büründü. Bolu’nun doğa harikası Abant’ta ise kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Abant yolunda kar yağışı nedeniyle bir ağaç yola devrilirken tatilciler beyaza bürünen Abant’ın keyfini çıkardı.  
 
BARTIN'DA METREKAREYE 72,3 KİLOGRAM YAĞMUR DÜŞTÜ
Bartın'da, metrekareye 72,3 kilogram yağmur düşerken, Bartın Irmağı'nın yükselmesi nedeniyle ekipler taşma riskine karşı sık sık kontrollerde bulundular.
 
İki gündür etkili olan yağmur yağışı sonucu kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı yükseldi. Metrekareye 72,3 kilogram yağmur düşerken, Yalı mevkiinde ırmağın kenarında bulunan çay bahçesindeki kameriyeler ve yürüyüş yolu sular altında kaldı. Irmağın yükselmesi sonucu Serdar Köyü mevkiindeki Bartın ile 4 köyün bağlantısını sağlayan köprü ulaşıma kapatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, polis ve belediye ekipleri gece boyunca taşkın riskine karşı ırmak boyunca kontrollerde bulundu. Belediye ekipleri sabaha kadar mesai yaparak yollarda su taşkınlarını önlemek için mazgalları açık tuttu.
 
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bartın'da iki gündür durmadan yağan yağmur Bartın ırmağının yükselmesine neden oldu. Şu anda da yağış devam ediyor. Belediye olarak muhtemel sel riskine karşı bütün ekiplerimizi hazır tutuyoruz. Gerekli tedbirlerimizi aldık" dedi.
 
BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?
14 Ekim'de başlayacak Kurban bayramı süresince hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Aylık tahmin rapolarına göre, yağışın yurdun güney ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin biraz altında, diğer yerlerde mevsim normallerinde olacak.
 
METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI
Güney Ege'nin güneyi için fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Güney Ege'nin güneyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgarın şiddetini artırarak 6-8 kuvvetinde (60-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, yarın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
 
ULUDAĞ’DA 10 SANTİM KAR VAR
Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Uludağ’da, kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor.
 
Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Uludağ’da kar kalınlığını 10 santime yükseltti. Otel ve kayak merkezlerinin kapalı olduğu Uludağ’da en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 6 derece olarak bugün ölçüldü. Meteroloji yetkilileri, Uludağ’da kar yağışının yarı öğle saatlerine kadar aralıklı olarak devam etmesinin beklendiğini açıkladı.
 
Kayak sezonunun 20 Aralık Cuma günü açılması planlanan 5 bin yatak kapasiteli Uludağ’da, 16 otel ve 13 misafirhane bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler