Borcun yok artık kardeşim!

Borcun yok artık kardeşim!

Maden işçisi bir babanın oğlu olan Tümer Metin, Soma faciasından yaralı kurtulduktan sonra “Çizmemi çıkarayım sedye kirlenmesin” sözleriyle yüreklere işleyen Murat Yalçın’ın borçlarını ödedi.

Soma’da madenden yaralı kurtulan ve sedyeye yatarken “Çizmemi çıkarayım  kirlenmesin” diyen Murat Yalçın, Show TV’deki ‘Yeni Bir Gün’ programına telefonla bağlandı. Ev borcu olduğu için yeniden madene girip çalışmak zorunda olduğunu söyleyen Yalçın; sunucular Simge Fıstıkoğlu ve İpek Durkal’ın ısrarlarına rağmen ne kadar borcu olduğunu söylemedi.

Yalçın’ın konuşmasını dinleyen Tümer Metin, program sonunda  Yalçın’ı cep telefonundan aradı. Metin, “Artık Murat kardeşimin borcu yoktur” diyerek, madencinin ev borcunu üstlendiğini söyledi.

YANIK ET KOKUSU HÂLÂ BURNUMDA
Eski futbolcu Tümer Metin, ‘Yeni Bir Gün’ programında izleyiciyi   gözyaşına boğdu. Kendisi de Zonguldak Kozlu’da yaşayan maden işçisi bir babanın oğlu olan ve facianın ardından tüm röportaj tekliflerini reddeden Metin, içinde bulunduğu ruh halini ilk kez anlattı. Çocukluk yıllarında babasını her sabah  helalliğini alarak uğurladıklarını anlatan Metin, 1983 yılında Kozlu’da meydana gelen grizu patlamasının ardından yıllarca burnuna yanık et kokusunun geldiğini ve Soma faciasıyla birlikte bu travmasının yeniden canlandığını söyledi.

ALLAH TÜMER ABİDEN RAZI OLSUN
Kırkağaç'ta ikamet ettiği evinde İHA'ya konuşan maden işçisi Murat Yalçın, "Tümer ağabeyim yardımcı olacağını söylemiş, Allah ondan razı olsun. Bunu söylemesi beni gururlandırdı. Ufak tefek borçlarım var. Tümer ağabeyim böyle söylemiş gönlünden. Allah razı olsun. Ben de Beşiktaşlıyım hem de sapına kadar. Tümer ağabeyime kucak dolusu selamlar. Onu çok severim. Kendisi sevilen, tutulan bir insan. Futbolculuğun gibi insanlığı da on numaraymış Tümer ağabeyciğim" dedi. 36 yaşında evli ve Dicle adında bir kız çocuğu bulunan madenci Murat Yalçın'ın eşi Hülya ise, "Bu duyarlı davranışından dolayı Tümer Metin'e teşekkür etti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler