Bordo bereliler sınırı geçti

Bordo bereliler sınırı geçti

'Bordo Bereli' olarak bilinen Özel Kuvvetler'den bazı öncü timlerin Afrin bölgesine sızdığı öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın kara haraketının bugün başlayabileceğini ima etmesi ve Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan çok sayıda tank ve zırhlı aracın Azez bölgesine geçiş yapmasından sonra “Bordo Bereli” olarak bilinen Özel Kuvvetler’den bazı öncü timlerin Afrin bölgesine sızdığı öğrenildi.

Özel Kuvvetler, muhtemel kara harekatında keşif yapıp hedef belirlemek, karar birliklerinin hareket edecekleri alanlardaki tehdit unsurları ve pusu imkanlarını tespit edip bertaraf etmek için Afrin böglesine sızma yaptı.

Her türlü olumsuz senaryo ve gelişmelere karşı özel eğitimden geçmiş olan Bordo Bereli timler, kara birliklerinin kullanacağı güzergahlarda nerelerin tehlikeli bölgeler olabileceğini belirleyip ön istihbarat çalışması yaptı.

ÖSO DA AFRİN'E GİRDİ
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) destek veren ÖSO birlikleri, Afrin topraklarına girerek içerde ilerlemeye başladı. TSK, dün saat 17.00'de başlayan harekatta Afrin'deki 7 bölgede belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'inin vurulduğunu duyurmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler