Borsa coştu!

Borsa coştu!

Gece yarısı gelen haber...

Borsa İstanbul güne yüzde 4.76 oranında yükselişle 78 bin 214 puandan başladı
 
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi güne dünkü kapanışa göre 3.553,65 puanlık yükselişle 78.214,15 puandan başladı.
 
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışına göre ortalama yüzde 4,76 oranında değer kazanırken bankacılık endeksi yüzde 6,50, holding endeksi ise yüzde 3,72 oranında yükseliş kaydetti.
 
Dün akşam saat 21.00'de açıklanan FED kararlarında piyasaların genel olarak beklediği tahvil alım programında azaltıma gidilmediğinin görülmesiyle faizlerde ve dolar endeksinde sert düşüş, hisse senetleri piyasası ve gelişmekte olan ülke para birimlerinde de güçlü yükselişler görülüyor.
 
Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) iki gün süren toplantısının ardından, FED'in dün yaptığı açıklamada, aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarında indirime gitmeme kararı aldığını bildirildi. FED Başkanı Ben Bernanke’nin haziran ayında, alımların muhtemelen bu yıl azaltılmaya başlayacağı açıklamasından sonra piyasalarda azaltımın eylül ayında başlayacağı beklentisi ağırlık kazanmıştı. Dün Bernanke'nin "başlatılmayacağı’’ yönündeki açıklamaları ve azaltımın takvime göre değil, verilere göre başlayacağı yönündeki sözleri piyasaları pozitif etkiledi.
 
Analistler, BIST 100 endeksinin 78.600 - 79.000 aralığının direnç olarak takip edileceğini belirterek, bu seviyenin kırılması durumunda 81.500 seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler