Borsayı zarara uğrattığı tescillendi!

Borsa'yı zarara uğrattığı tescillendi!

Çankırı Ticaret Borsası'nda denetimlerini tamamlayan Sanayi Bakanlığı raporunu yayımladı. Raporda, mevcut borsa yönetiminin kurumu zarara uğrattığı belgelendi.

Çankırı Ticaret Borsası ile ilgili olarak 2010 yılının ilk aylarında gerçekleştirilen inceleme ve soruşturma ile ilgili olarak nihai rapor nihayet yayımlandı.

22 Şubat 2011 tarihli Sanayi Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü imzalı belgeye göre, Ticaret Borsasında yapılan denetimler sonucu, Hüsnü Ünal Başkanlığındaki yönetim kurulunun "Borsanın kuruluş amaçlarıyla bağdaştırılamayacak harcamalarda bulunduğu, yapılan temsil ve ağırlama harcamalarının yönetim kurulu üyelerinden yasal faiziyle birlikte alınması" kararının çıktığı görülmekte.

İşte o yazının bir bölümü:

"Borsanın kuruluş amaçlarıyla bağdaştırılamayacak harcamalara derhal son verilmesi, diğer giderlerinin de, azaltılarak azami düzeyde tasarrufun sağlanması ve kalifiye personel istihdamının bir an önce yapılması için gereken talimatların verildiği,

Borsanın amaç ve görevleriyle bağdaştırılmayan temsil ve ağırlama harcamalarının yasal faiziyle birlikte sözkonusu harcamaları onaylamak suretiyle, borsayı zarara uğratan yönetim kurulu üyelerinden tahsili için, borsa meclisine gerekli talimatın verildiği

Ayrıca, bu husustaki mevcut hatalı ve eksik uygulamaların sonlandırılarak bütçe disiplininin sürekli olarak sağlanması konusunda borsaya gerekli talimatların gönderildiği..."

ŞİMDİ GÖZLER, BORSA'DAN GELECEK YANITTA
Sanayi Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nün Çankırı Ticaret Borsasında ortaya koyduğu usulsüzlüklerin boyutu konusunda herhangi bir açıklama yapmazken, konuyla ilgili olarak mevcut Borsa yönetiminin nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu.

Öte yandan yine aynı raporda işaret edilen "... kalifiye personel istihdamının bir an önce yapılması için gereken talimatların verildiği" şeklindeki uyarının bugün için hangi düzeyde gerçekleştirildiği ve konuyla ilgili mevcut Ticaret Borsası yönetiminin nasıl bir uygulama başlattığı da kamuoyunun merakla beklediği yanıtlar arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler