Boston Maratonu’nda patlama! - İZLE

Boston Maratonu’nda patlama! - İZLE

Amerika'da düzenlenen Boston Maratonu’nun bitiş çizgisinde iki patlama meydana geldi.

ABD yine terörist bir saldırıyla sallandı... Ülkenin 'en eski ve en prestijli maratonu' olarak nitelendirilen Boston Maratonu kana bulandı.

Kentin ana caddesinde koşulan halk maratonunun bitiş çizgisine yakın bir bölgesinde, 10 saniye arayla iki bomba patladı. TSİ 22.30 sularındaki patlamada, son açıklamalara göre, 3 kişi öldü 17'si ağır 130'dan fazla kişi de yaralandı. Ölenler arasında 8 yaşındaki bir çocuğun da olduğu kaydedildi.
 
FBI'ın 'terörist saldırısı' olarak değerlendirdiği, Obama'nın ise 'terör' ifadesini kullanmadığı patlamaların ardından, ABD'de genel terör alarmı verildi.
 
GÖZALTI YOK
İlk açıklamasında vatandaşları evlerinden çıkmamaları için uyaran Boston Emniyet Müdürü Ed Davis, ilerleyen saatlerde bir kez daha basının karşısına çıktı.
 
Davis, yaralıların net sayısının ve sağlık durumlarına ait detayların tespit edilme çalışmasının halen sürdüğünü, net bilgileri daha sonra verebileceklerini söyledi. Davis, olayın meydana geldiği bölge ve çevresinin inceleme sebebiyle kapatıldığını, yürütülen soruşturma yüzünden halkın normal yaşamına dönmesinin birkaç günü bulabileceğini kaydetti.
 
Bazı basın organlarında şüphelilere ilişkin bilgiler yer aldığını kaydeden Davis, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, sorgulanan bazı kişiler olmasına karşın henüz gözaltında kimsenin bulunmadığını dile getirdi.
 
Öte yandan, polisin patlamadan önce bölgeye girmeye çalıştığı tespit edilen bir kamyoneti ve siyah sırt çantalı bir kişiyi konuyla ilişkili olarak aradığı iddia edildi.
İŞTE PATLAMA ANI VE SONRASINDA YAŞANILANLAR
 
 
864c1a04-8d64-42b4-ab41-67d8f2e30fb8_500.jpg
 
abd-boston-patlama-sozcu-resim-042-001.jpg
 
abd-boston-patlama-sozcu-resim-043.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler