Böyle dolandırıcılık görülmedi

Böyle dolandırıcılık görülmedi

Kocaeli’nin Çayırova İlçesindeki bir toplu konut firması 1150 kişiyi dolandırdı.

Çayırova ile Gebze İlçesindeki bir inşaat firması 3 yıl önce kooperatif sistemiyle konut yapacağı vaadiyle 1150 kişiden para topladı. Firmanın sahibi paraları toplarken, üyleler arasından kura çektirip bir kısmını umreye götürdü. Ancak firmaya 10-50 bin TL ödeyen ortaklar, ruhsatsız olduğu anlaşılan ve kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan 2 binanın belediye tarafından yıkılması, firma yetkililerinin de kapıya kilit vurup ortadan kaybolmasıyla şok oldu.

DİNİ DUYGULARIMIZ İSTİSMAR EDİLDİ
Daha önce firma yetkililerinin bulunamaması nedeniyle inşaat çatılarına çıkıp, firmanın kapalı olan merkezini tahrip eden mağdurlar, bugün de Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ile konuşmak istedi. 10 günden bu yana hasta olan Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, slogan atıp, belediye kapısı önünde oturma eylemi başlatmak isteyen mağdurların ısrarı üzerine hasta yatağından kalkıp belediye binasına gelmek zorunda kaldı. Burada mağdurlarla konuşan Başkan Akbaş, "Dini duygularınızı istismar eden kişiler tarafından dolandırıldınız. Ben kimseye, 'Gidin orada arsa alın' demedim. Bizden görüş almak isteyenler oldu. Onlara gerekli açıklamaları yapıp bilgilendirdik. Çözüm yeriniz Çayırova Belediyesi değil" dedi.

'BURADAN ARSA ALMAK CENNETİN KAPILARINI ARALAMAKTIR' DEDİLER
Bazı mağdurlar firma yetkililerinin kendilerine dini duygularla yaklaştığını, "Buradan arsa almak cennetin kapılarını aralamaktır, ben Ebubekir'in soyundan geldim" diyerek kendilerini kandırdıklarını anlattı. Bazı üyelerin göz boyamak için umreye götürdüğünü anlatan mağdurlar, dolandırıcılıkla suçladıkları firma yetkililerinin bulunmasını istedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler