Böyle Nevruz ateşi mi olur!

Böyle Nevruz ateşi mi olur!

Valilik ve üniversitenin ortaklaşa düzenlediği Nevruz Bayramı etkinliklerinde yakılan ateş fazlasıyla cılız kaldı.

Çankırı Valiliği ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği 21 Mart Nevruz Şenlikleri Çankırı Karatekin Üniversitesi Ballıca Kampüsünde kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde kampüs bahçesinde yakılan Nevruz ateşi öylesine zayıf kaldı ki, üzerinden atlayanlar için de komik oldu! Evlerdeki şomine ateşi ile kıyaslanacak düzeydeki Nevruz ateşi üzerinden atlayan Vali Vahdettin Özcan, Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve diğer protokol üyelerinin görüntüleri yüzlerde tebessüm yarattı.
 
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş yaptı. “Nevruz Bayramınız kutlu olsun” sözleri ile konuşmasına başlayan Rektör Savaş bütün Asyalı milletler için Nevruzun baharı yaşadıkları yeni yıl olduğunu hatta Kavimler Göçü ile Karadeniz’in kuzeyinde Avrupa’ya göç eden Germen ırkında da bahar bayramının kutlandığını söyledi. Avrupa’da farklı isimlerde bahar bayramının kutladığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş “Nevruzunuz kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.
cankiri-garnizon-komutan-nevruz-ates-sozcu-resim-33.jpg
 
Çankırı Karatekin Üniversitesi Bir Yudum Anadolu Efsanesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi ile devam eden program Okutman Kadir Çayır yönetimindeki Müzik Topluluğu’nun konseri ile devam etti.
 
Nevruz ateşinin yakılmasının ardından Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, programa katılan konuklar ve öğrenciler nevruz ateşinden atladı ve demir dövdüler.
cankiri-nevruz-rektor-ates-sozcu-resim-34.jpg
 
Ağaç dikimi ve bulgur pilavı ikramı sonrası öğrenciler davul zurna eşliğinde Nevruz Bayramını halaylarla kutladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler