Brezilya gruptan lider çıktı

Brezilya gruptan lider çıktı

Brezilya'nın Kamerun ile oynadığı maçta ilk 2 golü atan Neymar, ülke tarihine geçti.

2014 Dünya Kupası A Grubu maçında Brezilya, Kamerun'u 4-1'le geçti grubunu lider tamamladı. 

2014 Dünya Kupası'nın ev sahibi Brezilya, Kamerun karşılaşmasına fırtına gibi başladı. Sağlı sollu ataklarla gol arayan Sambacılar istediğine 17. dakikada ulaştı. Bu dakikada Luiz Gustavo'nun sol kanattan cezsahasına gönderdiği ortayı Neymar ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Brezilya'nın gözde ismi, bu turnuvada kendisinin 3., 2014 Dünya Kupası ile Brezilya'nın Dünya Kupaları tarihinde 100. golünü kaydetti. 

Golün ardından biraz daha cesur bir futbol sergileyen Kamerun 26'da skora eşitlik getirdi. Matip'in kafa vuruşunda top önce kaleci Julio Cesar'ın parmaklarının ucuna ardından üst direğe çarpıp kornere gitti. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nyom topu ortaya çıkardı, cezasahası içerisinde demarke durumdaki Matip bu kez ayağıyla vurdu, top ağlarla buluştu ve maça 1-1'lik eşitlik geldi. 

Kamerun'un beraberlik golünün ardından tekrar öne geçmek için bastıran Brezilya, süper starı Neymar ile 35'te istediğine ulaştı. Sambacıların 10 numarası cezasahasında şık çalımlarla Kamerunlu iki oyuncuyu ekarte edip şutunu çekti, kaleci Itandje'ı bir kez daha mağlup ederek Brezilya'yı 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Brezilya ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. 

İkinci yarıya da çok hızlı başalyan Brezilya, 49'da skoru 3-1'e getirdi. Marcelo'nun sol kanattan cezasahası içerisine ortasında biraz da ofsayt kokan pozisyonda Fred demarke durumda kafayı vurdu topu ağlara gönderdi ve Brezilya'yı 3-1 öne geçirdi. 

Dakikalar 84'ü gösterirken, sahneye Fernandinho çıktı. Fernandinho kaydettiği golle tribünleri bir kez daha ayağa kaldırdı ve skoru 4-1'e taşıdı. Brezilya maçı bu skorla kazanırken, puanını 7'ye çıkardı ve A Grubu'nu Meksika'nın önünde averajla lider tamamladı. Sambacılar, 2. turda Şili'nin rakibi oldu. 

NEYMAR BREZİLYA TARİHİNE GEÇTİ
Brezilya'nın Kamerun ile oynadğı maçta ilk 2 golü atan Neymar, Brezilya tarihine geçti. Genç golcü, Brezilya Milli Takım formasıyla 35. golünü kaydederken, Rivalyo'yu geride bırakarak henüz 22 yaşında Brezilya tarihinin en golcü 6. ismi oldu. Brezilya Milli Takım formasıyla en çok gol rekoru ise 77 golle efsane Pele'ye ait. Pele'yi 66 golle Zico, 62 golle Ronaldo, 55 golle Romario ve 39 golle Neymar takip ediyor. 

Bu arada Brezilya'nın ilk golünü atan Neymar, 2014 Dünya Kupası'nın 100. golünü kaydetti. Genç yıldız ayrıca Brezilya'nın Dünya Kupaları tarihindeki 100. golünü kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler