Brüksel'de patlama: En az 34 ölü

Brüksel'de patlama: En az 34 ölü

Brüksel bu sabah art arda gerçekleştirilen terör saldırısı oldu. Zaventem Havalimanı'nda peş peşe iki patlama meydana geldi.

Avrupa'nın kalbi Brüksel bu sabah saatlerinde peş peşe terör saldırılarının hedefi oldu. Kentteki ilk saldırı Zaventem Havalimanı'nda gerçekleşti. Bu saldırının ardından Avrupa Parlamentosu'na çok yakın bir mesafedeki, Paris saldırganı Abdeslam'ın yakalandığı semtteki metro istasyonunda bir patlama daha meydana geldi.

ÖLÜ SAYISI 34, 130 KİŞİ DE YARALI
Brüksel Savcısı'nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı'ndaki saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtildi. Belçika basınından yansıyan son bilgilere göre üç patlamada 34 ölü bulunuyor. Patlamalar nedeniyle 130 kişinin de yaralı olduğu belirtiliyor.

NÜKLEER SANTRAL BOŞALTILDI
Bu arada, Belçika’da bir nükleer santral önlem sebebiyle boşaltıldı. Patlamaların ardından havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu. Brüksel'de Avrupa Birliği binalarına yakın Maelbeek metro istasyonunda da patlama oldu. Belçika savcılığı havalimanı patlamalarında ölenleri 13 kişi olarak açıklarken, Belçika medyası da metro istasyonundaki patlamada en az 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Görgü tanıklarına göre, havalimanındaki patlama öncesinde birinin Arapça olduğu anlaşılan bir dilde bağırdı. Belçika'nın Belga Ajansı da, bu bilgiyi başka tanıklara dayanarak doğruladı. Görgü tanıkları, patlamalardan önce birkaç el silah sesi de duyuldu.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, yaptığı açıklamada "terör alarm"ını en üst düzeye yükselttiklerini söyledi.

HAVALİMANINDA PATLAMAMIŞ İNTİHAR YELEĞİ VE KALAŞNİKOF BULUNDU
Belçika resmi yayın kuruluşu VRT, polisin Brüksel Havaalanı'nda, patlamamış bir intihar yeleği ve bir Kalaşnikof tüfeğinin bulduğunu bildirdi.

PATLAMADA BİR TÜRK AĞIR YARALI 
Brüksel havalimanındaki bombalı saldırıda bir Türk ağır yaralı olarak Leuven hastanesine kaldırıldı. Havaalanında çalışan bir Türk görevlinin DHA muhabirine verdiği bilgiye göre yaralıların arasında bir Türk bulunuyor. Havaalanındaki Türk görevli çalışma arkadaşından haber alamadığını ve daha sonra hastaneye kaldırıldığını öğrendiklerini ifade etti. Önce silah seslerinin duyulduğunu ardından patlamanın gerçekleştiği bilgisini veren yetkili, yaralının Leuven hastanesine kaldırıldığı bilgisini verdi.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ
Brüksel'de bombalı saldırıların ardından güvenlik önlemleri en üst seviyeye yükseltildi ve olağanüstü hal ilan edildi. Şehirdeki bütün ulaşım araçları iptal edildi. Ülkedeki ilkokullar ve ortaokullar tatil edildi. Kentte ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.

"HAVALİMANINA GELMEYİN
Belçika Zaventem Havalimanı’nın Twitter hesabından "havalimanına gelmeyin" çağrısı yapıldı. Brüksel ulaşım otoritesi de tüm metro sisteminin kapatıldığını açıklarken, Britanya ile anakara arasındaki demiryolunu işleten Euro Star da Brüksel'e seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler