Bu ben miyim?

"Bu ben miyim?"

Açığa alınan polis ifadesiyle herkesi şaşırttı...

İzmir Kordon’da bir genç kızın saçını çeken ve uyguladığı orantısız güç nedeniyle açığa alınan çevik kuvvet polisi, müfettişlerin olay anına ilişkin fotoğraf göstermesi üzerine, “Bu ben miyim?” dedi
 
Taksim’de başlayan ve kısa sürede tüm yurda yayılan Gezi Parkı eylemleri, polisin zaman zaman aşırıya kaçan müdahalelerine de sahne oldu. Milliyet'in haberine göre tepki çeken görüntülerden biri de 2 Haziran günü İzmir Kordon’da 3 çevik kuvvet polisinin gençlere yönelik müdahalesiydi. Deniz kenarında oturan gençleri, coplayıp bir genç kızın saçını çeken polisler hakkında, görüntülerin yayınlamasından birkaç gün sonra soruşturma başlatılmıştı.
 
AÇIĞA ALINDILAR
Kimlikleri kask numaralarından belirlenen polislerin orantısız güç kullanımına ilişkin soruşturmayı İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın talebiyle şehre gelen Mülkiye ve Polis Başmüfettişleri yürüttü. Görüntülere yansıyan 3 polisin açığa alınmasına karar verilen soruşturma esnasında çevik kuvvet personellerinin ifadelerine başvuran müfettişlerle güvenlik güçleri arasında ilginç diyalogların yaşandığı öğrenildi.
 
‘Bu ben miyim?’
Müfettişler, ifade esnasında gazetelere ve televizyonlara yansıyan saç çekme görüntülerini göstererek, bu müdahaleyi yapan polis memuruna olayın nasıl geliştiğini sordular. Sahilde oturan genç kızın saçını çeken polis memurunun ise fotoğrafı görür görmez, “Bu ben miyim? O anı hatırlamıyorum” tepkisini verdiği belirtildi. İfade sırasında oldukça üzgün olduğunu ifade eden ve saç çekme eyleminden dolayı da pişman olduğu belirten polis memurunun, savunmasında da, “20 saat boyunca uykusuz, ayakta ve görev başındaydım. Bu yaşananları hatırlamıyorum bile” dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler