Bu CHPliler ne içiyorlar? - İZLE

"Bu CHP'liler ne içiyorlar?" - İZLE

Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması.

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Başbakan Erdoğan, konuşmasında, geçtiğimiz günlerde "Türk askerleri boşuna öldü" sözleriyle dikkat çeken BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna'ya tepki gösterdi. İstiklal Marşı'nın son dört kıtasını okuyan Erdoğan, "Türk askerinin boşuna öldüğünü söyleyen densizler iyi dinlesin" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 
 
"REKORU KIRDIK"
Geçen hafta soğuk algınlığım nedeniyle gurup toplantımızı gerçekleştiremedik. Bu arada bugün gerçekten çok farklı çok anlamlı bir rekora hep birlikte ulaşmış bulunuyoruz. 10 yıllık iktidarımız döneminde her alanda tarihi rekorların sahibi olduk. Bugün de AK Parti ve hükümetimiz adına bir rekoru daha egale ediyoruz. Merhum Adnan Menderes 10 yıl 5 gün iktidarda kalmıştı. Biz bugün bu rekoru aşıyor çok partili dönemde en uzun süre ardı arkası kesilmeden iktidarda kalma rekorunu aşmış oluyoruz. Merhum Menderes ve arkadaşlarını rahmetle yadediyorum.
 
ÇANAKKALE ZAFERİ
Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 98. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladık. 
 
Çanakkale'deki sivil toplum örgütleriyle ve kanaat önderleriyle bir toplantı yaptık. Çok özel konuklar vardı. Şehit aileleri, şehit torunları ve yurtdışından gelen misafirlerimiz vardı. Çanakkale'yi ve Çanakkale ruhunu daha iyi anlatabilmek için bir proje başlattık. 
 
Burada şu hususu özellikle ifade etmek istiyorum. Tarihimizde çok önemli dönüm noktaları var. Malazgirt Savaşı, Çaldıran Savaşı, Mohaç Savaşı tarihimizde çok önemlidir. İşte Çanakkale Zaferi de tarihi bir dönüm noktasıdır. 1915'te bir millet 'bitti' sanıldığı bir anda, azmi, kararlılığı ve inancıyla dünyanın en modern ordularını yenmiştir. Bir yanda yedi düvel, diğer yanda Mehmet, Mehmetçik. Düşman gülle gülle saldırıyor, Mehmetçik Allah Allah diye saldırıyor. Bir şey vardı; aşılamazdı. O da imandı. Bununla birlikte aştı.
 
"MİLLET DEMEK ÇANAKKALE RUHU DEMEKTİR"
Çanakkale Zaferi bir zafer olmaktan, şehit kanıyla yazılmış bir destenn olmaktan daha da öte, Kurtuluş Savaşı'nın bir girizgahı olmuştur. Şehitlerin kutsal kanıyla millet tarifi yaptığımız bir yer olmuştur. Millet; Çanakkale ruhudur. Çanakkel destanı tek bir ırkın, tek bir kavmin, tek bir kabilenin yazdığı bir destann değildir. Eğer o kabri ziyaret ederseniz orada bunu görürsünüz. 
 
"ALPARSLAN'IN TÜRBESİ YAPILIYOR"
Burada çok önemli bir müjdeyi, güzel bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Sultan Alparslan'ın mezar yeri Türkmenistan'da tespit edilip, orada bir türbe yapılacak.
 
"DENSİZLER İYİ DİNLESİN"
Geçen hafta toplantımızı yapamadık. 12 Mart'ta Mehmed Akif'n İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü geçti. Bu anlamlı yıldönümüne binanen merhum Akif'i de rahmetle anıyoruz.
 
"CHP'LİLER NE İÇİYOR?"
Bu CHP'lilerin ne içtiğini çok merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söyledi. 'Biz rakıyı sulu içiyoruz' dedi. Böyle içmeye devam ederseniz Rize'nin tulumuna gayda dersiniz. Rize yerine İskoçya'ya giderseniz şaşırmam.
 
HALEPÇE'DE MASUM KADIN VE ÇOCUKLAR KATLEDİLDİ
Almanya'da 7 yavrumuz ve annesi vefat etti. Tahsis ettiğimiz özel uçakla cenazelerimiz Afyon'a getirildi. Oradaki törene arkadaşlarımız milletvekilleriyle birlikte katıldı
 
İnsanlık tarihine kanlı bir katliam olarak geçen Halepçe Katliamı çeşitli etkinlikle anıldı. 25 yıl önce Halepçe'ye atılan kimyasal silahla masum kadın ve çocuklar katledildi. Şehit edilen binlerce kardeşimizi de rahmetle anıyorum buna benzer insanlık dışı saldırıların yaşanmaması için mücadele edeceğimizi ifade ediyorum.
 
CHP DİKTATÖRLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYİ SEVİYOR
Ortadoğu Kerbela'dan ders çıkarmak gerekirken yüzyıllar boyunca bu acı tekrar tekrar yaşandı. Son 30 - 35 yıl içinde büyük katliamlara şahit olduk. Tıpkı Kerbela gibi bu katliamlardan da ders almadık. BM başta olmak üzere bu kurumların dikkatini çekmedi. 3 gün önce Suriye'deki olaylar iki yılını doldurdu. 70 binden fazla insan hayatını kaybetti. Yaklaşık 250 bin kişinin tutuklu ya da kayıp akıbetleri bilinmiyor. 280 bin civarında yaklaşık 1 milyon kişi ülkesini terk ederek komşu ülkelere sürüldü. Yerlerinden edilen insan sayısı 2 milyonu geçti. Türkiye Suriye'de yaşanan olaylarda en küçük bir dahli olmayan bu olayların çıkmaması için çıktıktan sonra da samimi çaba sarf eden bir ülke olmuştur. 
 
Bir rejimin elindeki silahları insanlara doğrulması sonucu sessiz kalamayız. Ama değişen kötü niyetli hale gelen düşmanca faaliyetler karşısında sessiz kalamayız. Suriye halkıyla dayanışmayı güçlendirmeye çalışırken CHP bizi dış politikada eksen kaydırdığımızı iddia ediyordu. Bugün aynı CHP katlimacı bir rejimin yanından ayrılmıyor. Kim bu diktatör, 70 bin kişiyi katletmiş. Bizim uçağımızı dşürmüş. CHP bir taraftan da her ay fotoğraf çektirmeye diyorusun. Akçakale şehitlerini ziyaret ediyorsun sonra eli kanlı diktatörün yan yana fotoğraflarını görüyoruz. Geçmişte de CHP diktatörlerle fotoğraf çektirmeyi çok seviyordu.
 
Biz kanı durdurmak için uğraşırken Suriye'deki bir diktatörün sırtını sıvazlamaktan vazgeçmiyorlar. Yarın diktatör gittiğinde CHP Suriye halkının yüzüne nasıl bakacak. Diyarbakır'a gidemeyen CHP her ay diktatörün yanına gidiyor. 
 
Cilvegözü saldırısının arkasından Suriye devleti ve Suriye istihbaratı çıktı. Ama CHP bunun hesabını nasıl verecek. CHP bunu Türkiye'ye izah edecek. Her fırsatta biz Atatürk'ün kurduğu partiyiz diyorlar. CHP şu anda düşmanımın düşmanı dostumdur politikasını uyguluyor. Esad hem kendi halkının hem de Türkiye halkının düşmanıdır. CHP içinde öyleleri var ki yarın bir düşman gözünü topraklarımıza dikse gider onların boynuna sarılırlar. Kiminle hangi karde yer aldıklarını bilmiyorlar. Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. Meğer rakıyı su ile içiyorlar. Diyorum ki siz böyle içmeye devam ederseniz Rize'nin tulumuna gayda demeye devam edersiniz. Ben Mardin'de söylediğimi Rize'de de söylerim ama sen Rize'ye diye İskoçya'ya gidersin.
 
video
 
DOĞU'DA VE GÜNEYDOĞU'DA
CHP DİYE MHP DİYE PARTİ YOK!
30 yıldır süren provokasyonlara rağmen milletimiz nifak tohumlarına prim vermeden kardeşliğini muhafaza ediyor. Ak Parti bu kardeşliğin bi tezahürü olarak kuruldu. Mardin'de nasıl karşılanıyorsak Kayseri'de de öyle kcuaklanıyoruz. Biz Türkiye'nin partisi olduğumuz için terör sorunun çözmeyi bir görev olarak görüyoruz. Doğu'da ve Güneydoğu'da CHP ve MHP diye bir parti yok. Diğer bölgelerinde BDP bir parti yok. Ama Türkiye'nin her yerinde bir gönül bir erdemliler hareketi var. Kardeşlerim MHP'ye  bütün bu sorunlarda hiç bir şey terör noktasında fayda getirmez. Şu ülkenin gündeminde terör ve siyasi kürkçülük meselesini alırsnaız ne kalır? Ellerinde sadece siyasi kürtçülük ve terör meselesi var. 10 yıldır hep aynı nakaratı söylediler. Bugüne kadar biz yaptığımız her reform sonrası bölünüyoruz dediler. Herkes dualarla bu çözüm sürecinin arkasında olduklarını söylüyor. Türkiye CHP ve MHP'nin zihnindeki kadar küçük bir ülke değil. Türkiye pamuk ipliğiyle örülmüş bir ülke değildir. Türkiye korkak ürkek siyasetçilere göre bir ülke değil. İmralı'nın ifadelerinin gazetelerde yer aldığını söyleyen CHP lideri Cumhuriyet tarihinin utanç verici belgeleri dedi. Birincisi onlar belge değildir. Eğer utanç belgesi arıyorsan Dersim'de katledilen çocukları evinden yurdundan kovduğunu göseteren belgelere bak, 12 Eylül'e bak, 27 Mayıs'a bak, Menderes ve arkadaşlarının idamlarına sesia kalan partine bak. Konuşamazsın buralarda partinin geçmişi var. 
 
Son derece hassas bir süreçtem geçiyoruz, biz sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz. Bir cerrah dikkatiyle kırmadan dökmeden çözmenin mücadelesi içindeyiz. Diğer partiler bölge partileri olduğu için sorumsuzca hareket ediyorlar. Adeta sırattan geçiyoruz adeta keskin bir bıçağın üzerinde yürüyoruz. Asla bir pazarlık içinde değiliz olmadık olmayız, bir taviz verme bir geri adım asla söz konusu değil. Sayın Bahçeli şehitlerimizin konumunu konusunu bizim anlama kıratımız kadar senin kıratın yok bunu da böyle bilmeni istiyorum. Öyle ağır hakaretlerle de hiç bir zaman kendine haklılık payı çıkarmaya kalkma bu millet seni de bilir bizi de bilir. Bu ülkeyi nasıl çökerttiğiniz nasıl yolsuzluklara pirim verdiğinizi iyi bilir. Bizi delikli kuruşa muhtaç ettiğinizi bu millet iyi bilir.
 
Bir yandan çözüme destek veriyormuş gibi görünüp fitne peşinde koşan kan tacirlerine karşı mücadele veriyoruz. Siyasetini terörün üzerine kurmuş MHP,CHP ve BDP ve terör baronlarına inat biz bu meseleyi çözeceğiz. Milletimiz şunu bilsin ki milletten gizli bir şey olamaz. Açıklanacak bir konu olduğunda biz onu açıklarız. Sürecin hassasiyeti nedeyli az konuşuyor olabiliriz. Yeri geldiğinde bunlar açıklanır. Ne yapıyorsak sadece millet için büyük Türkiye için bu adımı atıyoruz. 
 
Siirt'te çok özel bir hanım kardeşimize plaket verdim. Siirt'te 100 merminin sıkıldığı bir araçta 4 bayan kardeşimiz şehit olmuş 2 bayan akrdeşimiz de yaralanmıştı. Sevgili Nuran kardeşimiz bizden bu meseleyi çözmemizi istedi. Diğer Gülcan kardeşimizi de ziyaret ettik. Gülcan kardeşimiz de bu meseleyi çözmemizi istedi. Siirt'te bir kız kardeşimizin Türkçe Kürtçe ve Arapça türkü dinledik. Gazi Nuran ve Gülcan için bu ülkenin tüm gazileri tüm şehitleri yüreği yaralı anaları için biz rabbimizin yardımıyla bu sorunu çözeceğiz. Bu ülkenin çocuklarına annelerine sözümüz var. Bedeli ne olursa olsun baldıran zehiri de olsa içeceğiz ama bu sorunu çözeceğiz. Çanakkale şehitlerine sözümüz var. Allah'ın izniyle ve milletimizin hayır duasıyla siysasi kürtçülük ve terör meselesini çözeceğiz. Mart ayı sadece acı yıldönümle anılmış değil. Nice elim olaylara rağmen Mart baharın müjdelendiği aydır. Dirilişin uyanışın umudun adıdır. Nevroz'un bu umutla kutlanmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Bu Nevruz gülen yüzlerin attığı zirve yaptığı bir ay olsun.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler