Bu da AK Mezarlık!

Bu da AK Mezarlık!

Cumhurbaşkanlığı için restore edilen Vahdettin Köşkü’nün yanındaki araziye yaptırılan mezarlıktan AKP'li isimler yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisi olarak kullanılmak üzere restore edilen Çengelköy sırtlarındaki Vahdettin Köşkü’nün korusuna katılması gereken 864 ada, 1 parseldeki arazi mezarlık alanı oldu. 2011 yılındaki imar değişikliğiyle yeni açılan mezarlık alanının oldu bittiye getirilerek bazı AKP’li isimler ve hükümete yakın iş adamlarına verildiği ortaya çıktı. Şu an ölüm anı dışında vatandaşa mezarlık satışı yapılmıyor.

KÜLÜNK AİLESİNE 4 AYRI MEZARLIK
Meydan gazetesinin haberine göre; İmar değişikliği fırsatından faydalanarak Çengelköy’den aile mezarlığı alan isimlerin başında AKP’li Metin Külünk geliyor. Külünk’ün ikişer kişilikten 4 ayrı aile mezarlığı aldığı ortaya çıktı. Kımçak, Nalbant, Donk ve Musaoğlu gibi AKP’ye yakın olduğu iddia edilen ailelerin de mezarlık yeri aldığı öğrenildi.

KORUYA KATILACAKTI AMA MEZAR OLDU
Boğaziçi İmar Planı’nda Vahdettin Köşkü ile birlikte koruya katılacak alan olarak belirlenen 864 ada, 1 parseldeki arazi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Nisan 2011 tarih ve 918 sayılı kararı ile mezarlık alan olarak belirlendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde üyesi olduğu Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu’nun onayıyla koruya katılacak alanın fonksiyonu değiştirildi. Arazi Çengelköy Mezarlığı’nın yeni yeri olarak resmi kayıtlara geçti.

VATANDAŞA SATIŞ YOK!
Boğaz’a nazır, Çengelköy sırtlarında açılan yeni mezardan yer almak ve aile kabristanı yaptırmak için başvuru yapan vatandaşlara olumsuz yanıt veriliyor. Yetkililer, Çengelköy Mezarlığı’nda boş mezar satışı yapılmadığını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler