Bu kadar da olmaz dedirten haber!

"Bu kadar da olmaz" dedirten haber!

Öğrenciye izin çıkmadı, yarışmaya müdür gitti.

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da iki yılda bir yapılan WorldSkills International (Dünya Beceri Yarışması) adlı yarışmaya katılmak üzere ülke genelinde farklı dallarda belirlenen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay vermemesi üzerine İngiltere’ye gidemedi. Yarışmaya Aydın Kuşadası’ndan katılması beklenen Emre Turan da gidemeyenler arasında yer alırken, ona eşlik edecek olan Kuşadası Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Müdür Vekili Adnan Uçar, öğretmen eşi ile bir diğer öğretmen, iptal kararına rağmen vize aldıkları İngiltere’ye gitti. Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 3 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Dünyanın en prestijli yarışmalarından biri sayılan ve 22 yaş altı gençlerin katılabildiği Londra’da yapılan WorldSkills International’da Türkiye’yi temsil etmek üzere çeşitli illerde Aşçılık, Grafik Tasarım, Hasta Bakım, Moda Teknolojisi, Mücevher Ustalığı, Restaurant Servisi, Hareketli Robotlar ve Mekatronik dallarında yetenekli öğrenciler belirlendi. İki yılda bir gerçekleştirilen yarışmaya 8 dalda Türkiye’yi temsil edecek öğrenciler ile öğrencilere eşlik edecek rehber ve yöneticilerden oluşan 26 kişi için Dışişleri ile Milli Eğitim Bakanlıkları girişimde bulundu.

SON ANDA İPTAL EDİLDİ

Hazırların tamamlanmasının ardından 1 Ekim’de Londra’ya gitmeleri gereken kafile İstanbul’da toplandı. Kuşadası Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Müdür Vekili Adnan Uçar, öğretmen eşi Şükran Uçar ile bir diğer öğretmen Güler Karacan Görgülü, belirlenen 26 kişilik listenin dışında, yarışmaya gitmek için girişimde bulunup Londra vizesi aldı. Bakanlıkların organizasyonuyla İngiltere’ye gönderilecek olan kafile son anda Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay vermemesi üzerine Londra’ya gidemedi. Yarışmalara katılım olmadığı için Türkiye, WorldSkill’den diskalifiye edildi.

BİLE BİLE GİTTİLER

Bakanlıkların organizasyonu dışında vize alıp Aydın Valiliği’nden de söz konusu yarışmaya katılacakları gerekçesiyle izin alan Müdür Vekili Adnan Uçar, öğretmen olan eşi Şükran Uçar ve bir başka öğretmen Güler Karacan Görgülü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’den yarışmaya gidilmesini iptal etmesine rağmen İngiltere’ye gitti. Asıl görevleri Aşçılık alanında yarışmaya katılmaya hak kazanan Emre Turan’a rehberlik etmek olan, ancak iptal kararına rağmen İngiltere’ye gittikleri ileri sürülen 3 kişi, 9 günlük tatilin ardından ülkeye döndü.

MİLLİ EĞİTİM KONUYU ARAŞTIRIYOR

İngiltere’ye, Kuşadası Belediyesi ile Okul Aile Birliği ve bir turizm şirketinin kaynaklarıyla gittikleri ileri sürülen üç öğretmen hakkında Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Müdürlük yetkilileri, "Bakanlık yarışmaya gidecek olan kafileye izin vermedi. Ancak bu üç kişi yine de Londra’ya gitti. Giderlerini Kuşadası Belediyesi, Okul Aile Birliği ile bir turizm şirketi karşılamış. Soruşturma sürüyor, ardından çıkacak sonuca gerekli olan işlem uygulanacaktır" dedi.

Konuyla ilgili görüşü alınmak istenen Müdür Vekili Adnan Uçar, tüm ısrarlara karşın herhangi bir açıklama yapmadı.

WORLDSKILLS

Gençlerin çeşitli iş dallarında becerilerini gösterebildiği WorldSkills International’da (Dünya Beceri Yarışması) geçen Ekim ayında 50 ülkeden yaklaşık bin yarışmacı 45 ayrı dalda yarıştı. Yarışmaları 150 binden fazla kişi izledi.

Kaynak: milliyet.com.tr-dha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler