Bu pazar seçim olsa..

Bu pazar seçim olsa..

İşte Habertürk'ün geleneksel Konsensus anketinin sonuçları...

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin HABERTÜRK için yaptığı "Türkiye Gündemi Mart 2013–İmralı ile Görüşmeler" başlıklı kamuoyu araştırmasının sonuçları belli oldu. Konsensus, 22 Şubat-4 Mart 2013 tarihleri arasında 81 ilin hem kentsel hem de kırsal kesiminden seçmen özelliklerine sahip, 18 yaş üstü 751'i kadın, 749'u erkek, toplam bin 500 kişiyle telefon anketi yöntemiyle görüştü.

AK PARTİ YÜZDE 50.7
Anket sonuçlarına göre, sandıkta kararsız oylar dağıtıldıktan sonra oy oranını aralık ayına göre koruyan AK Parti, yüzde 50.7 ile zirvede yer aldı. Ancak özellikle açılım süreci, CHP'yi olumsuz etkiledi ve oyları 3.5 puan düşerek yüzde 24.2'ye indi. 2.5 puanlık bir artış yaşayan MHP ise yüzde 15.3'lük oy oranıyla üçüncü sırada yer aldı. BDP'nin oylarında da 1.4 puan düşüş yaşandı ve yüzde 5 oldu.
 
anket_7397.jpg
 
ERDOĞAN'IN PERFORMANSINI BEĞENENLER ARTTI
Siyasi performans sıralamasında ilk sırada bulunan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi performansından "Memnunum'' diyenlerin oranı aralık ayı anketine göre 2.1 puan arttı ve yüzde 49'a yükseldi. "Memnun olmayanların'' oranı da 5.2 puan geriledi ve yüzde 38.7 çıktı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi performansından memnun olanların oranı ise yüzde 26.8
 
anket_1057.jpg
 
ERDOĞAN OLMASA..
Konsensus, "Eğer Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki ilk seçime kadar herhangi bir sebepten dolayı AK Parti Genel Başkanlığı'ndan ayrılsa AK Parti'ye oy verir misiniz?" diye sordu. Bu soruya, ''O zaman AK Parti'ye oy vermem'' diyenlerin oranı aralık ayı sonuçlarına göre 11.2 puan artarak yüzde 24.3'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler