Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?

Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?

Son seçim anketi.

Bugün ye­rel se­çim ya­pıl­sa, AKP yüz­de 38.6, CHP 28.6, MHP 19.8, BDP yüzde 7.6 oy alır… Ge­nel se­çim­de de tab­lo fark­lı de­ğil. AK­P’­nin oyu yüz­de 43’e düş­müş du­rum­da. CHP’nin yüz­de 28, MHP’­nin yüz­de 18.2, BDP’nin yüz­de 8.1 oy po­tan­si­ye­li var.

İm­ra­lı gö­rüş­me­le­ri, yak­la­şan ye­rel se­çim­ler ve baş­kan­lık sis­te­mi tar­tış­ma­la­rı si­ya­se­tin nab­zı­nı yükseltiyor. Pe­ki so­kak­ta­ki va­tan­daş gün­de­mde­ki ko­nu­lar hak­kın­da ne dü­şü­nü­yor?
 
Bu so­ru­nun ya­nı­tı­nı Ge­zi­ci Araş­tır­ma Şir­ke­ti­’nin, Tür­ki­ye­’nin 46 ilin­de 23-24 Şu­bat ta­rih­le­rin­de 9 bin 272 ki­şiy­le yüz yü­ze yap­tı­ğı an­ket göz­ler önü­ne ser­di.
 
An­ke­te gö­re; AK­P’­nin Do­ğu­’dan Ba­tı’­ya git­tik­çe ve İç Ana­do­lu’da oy ka­yıp­la­rı hız­la ar­tı­yor. CHP ve MHP ise İç Ana­do­lu ve Ak­de­niz Böl­ge­si­’n­de oy ar­tı­şı ya­şı­yor. An­ke­te ka­tı­lan­la­rın bü­yük ço­ğun­lu­ğu İm­ra­lı­’y­la gö­rüş­me­le­re kar­şı çı­kı­yor. Yüz­de 91.4’lük ke­sim, Öca­la­n’­a ev hap­si­ne kar­şı, Tür­ki­ye­’nin bö­lün­me­si kay­gı­sı da hay­li yay­gın… Seç­me­nin yüz­de 64.8’i, baş­kan­lık sis­te­mi­nin tek adam­lı­ğa ve oto­ri­ter yö­ne­ti­me fır­sat ve­re­ce­ği­ni de dü­şü­nü­yor. Yal­nız­ca
 
AKP seç­me­ni­nin yüzde 26,7’si baş­kan­lığa karşı…
“Ki­mi baş­kan gör­mek is­ter­si­niz?” so­ru­su­na ve­ri­len ya­nıt­la­ra gö­re, va­tan­da­şın yüz­de 30.2’si Cum­hur­baş­ka­nı Gü­l’­ü is­ti­yor. Gü­l’­ü sırasıyla Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu, Tay­yip Er­do­ğan, Dev­let Bah­çe­li, Bü­lent Arınç ve Se­la­hat­tin De­mir­taş iz­li­yor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler