Bu vücut Çankırıdan çıktı!

Bu vücut Çankırı'dan çıktı!

Vücut geliştirmede Türkiye ve Dünya Şampiyonası seçmelerinde yarışan Çankırılı sporcu 68 kg'da ikinci olarak bir ilki gerçekleştirdi.

Vücut geliştirme sporunu uzun yıllardır kendi çabalarıyla sürdüren Murat Polat 68 kg'da Büyükler kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

12-14 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul Ahmet Cömert Kapalı Spor Salonunda yapılan Türkiye ve Dünya Şampiyonası seçmelerinde yarışan Murat Polat, kazandığı ikincilikle Çankırı'ya vücut geliştirme sporunda ilk madalyayı kazandıran sporcu olarak tarihe geçti.
 
Antrenmanlarını Vadi Spor Kulübü salonlarında gerçekleştiren başarılı sporcu başta İstanbul olmak üzere Çankırı dışında bu sporu başarıyla sürdüren camianın tanıdık yüzlerinden destek aldığını belirtti.
 
1980 doğumlu, evli ve 3 çocuk babası Murat Polat, çalışmalarını 2008 yılından bu yana ararlıksız sürdürdüğünü ve 2011 yılında da Türkiye 4'üncüsü olarak derece yaptığını belirtti.
 
muratpolat-sozcu-resim-102.jpg
 
Ayrıca Murat Polat'ın sponsoru olan Sönmez Kuru Temizleme sahibi Dursun Polat da yapmış olduğu desteğin boşa gitmediğini görmesi ile birlikte "Murat kardeşimize spor hayatının sonuna kadar destek olmanın gayretinde olacağım" dedi.
 
MURAT POLAT'I YAKINDAN TANIYALIM
Halen Çankırı'da Belediye binası arkasındaki sokakta ailesinin işletmeciliğini yaptığı kuru temizleme işini başarıyla yerine getiren Murat Polat 32 yaşında. Lise mezunu olan Polat evli ve 3 çocuk babası.
 
Vücut geliştirme gibi pahalı ve özel beceri isteyen bir sporu daha yakından tanımamız amacıyla Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuşan Polat "1990 yılından bu yana sporun içindeyim. Çeşitli sporları yaptıktan sonra vücut geliştirme sporuna 2008 yılında başladım. Düzenli olarak Vadi Spor kulübünün spor salonunda çalışmalarımı sürdürüyorum." derken Çankırı'da var olan mevcut spor salonlarının yeterli olmadığını ve acilen şehre spor camiasının ihtiyaçlarına yönelik tam teşekküllü bir spor salonunun kazandırılması gerektiğine işaret etti.
 
muratpolat-cankiri-sozcu-resim-103.jpg
 
"HERGÜN 10 YUMURTA İÇİYORUM"
Murat Polat böylesi bir spor yaptığı süre içerisinde özellikle beslenmesine büyük özen gösterdiği aşikar. "Gün içinde hangi gıdaları tüketiyorsun?" şeklindeki soruya "Her ayın ve her mevsimin menüsü farklı. Yarışma döneminde, 6 ay kala her sabah düzenli olarak 10 yumurta içerim. Bunların 2'si sarısıyla diğerleri beyazıyla. Gün içerisinde de 3 saatte bir düzenli olarak tavuk göğsü, pirinç lapası, yeşil salata yerim. Yine gün içinde aralıklı olarak ton balığı ve yulaf ezmesi ile beslenirim. Bu program yarışma tarihine kadar kademeli olarak azalır. Normalde 80-85 kg olarak vücut ağırlığına sahipken yarışma podyumuna 68 kg olarak çıkarım. Beslenme programım sahip olduğum kilo başına 2 gram protein ihtiyacı şeklinde" diyerek beslenme programını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler