Bugün Engelliler Günü

Bugün Engelliler Günü

Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık Engelliler

Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ak Parti Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu "Belirlenen gün ve haftalarda değil özürlü vatandaşlarımızla hayatın her günü birlikte olduğumuzu belirterek Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum” dedi.

 

TOPLUMUMUZUN EN ÖNEMLİ GÜÇ KAYNAĞI
Milletvekili Kınıklıoğlu açıklamasını "Partimizin temel hedefi nüfusumuzun yüzde 12'sini oluşturan engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürmek için gerekli olan her desteği sağlamaktır. Çeşitli engellerine rağmen yılmadan, ekonomik ve sosyal hayatın her alanında yer alarak azimli bir şekilde hayatlarını sürdüren vatandaşlarımız toplumumuzun en önemli güç kaynağıdır." şeklinde sürdürdü.

YASA İLK KEZ AK PARTİ İKTİDARINDA ÇIKTI
AK Parti iktidarının soysal devlet ilkesi ile hareket ettiğini belirten Kınıklıoğlu, "Engelli vatandaşlarımızın istihdamı, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama entegrasyonu konularında birçok çalışma yapılmıştır ve yapılmaya devam edilecektir. Nitekim ilk kez Ak Parti iktidarı döneminde çıkarılan Özürlüler Kanunu ve beraberinde getirdiği yenilikler ile özürlü vatandaşların şartlarında önemli iyileşmeler kaydedilmiştir. Ayrıca, 12 Eylülde yapılan halkoylaması ile gerçekleştirilen Anayasa değişikliğinde dezavantajlı kesimler olan çocuklar, özürlüler ve yaşlıların her alanda avantajlı olmalarına yönelik madde eklenmiştir. Amacımız, özürlü özürsüz bütün vatandaşlarımızı ayırmadan hak ettiği ve ihtiyaç duyduğu hizmeti en iyi şekilde alabilmesini sağlamaktır. Bu duygu ve düşünceler içine ve bu önemli gün vesilesi ile tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir gelecek diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler