Bugün günlerden Ali İsmail Korkmaz!

Bugün günlerden Ali İsmail Korkmaz!

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili süren dava Kayseri Adliyesi'nde görülecek.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darp edilerek, hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşmasının yapılacağı Kayseri Adliyesinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınan ve ilk duruşması eski Adliye binasında yapılan davanın ikinci duruşması yeni Adliye binasında gerçekleştirilecek. 

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan kamu davasının 2. duruşması Yeni Adliye binası zemin kat konferans salonunda yapılacak. 

Duruşma dolayısıyla Adliye binasına çıkan Kocasinan Bulvarı Sümer Üst Geçit'ten itibaren, Erkilet Bulvarı Kaldırım Caddesi ve Barış Manço Caddesi'nin kesiştiği ışıklı kavşak arası saat 07.00'den itibaren araç ve yaya trafiğine kapatıldı. 

bnauqcliqaemn1t.jpg

ACABA EVLATLARI ANNELERİNİN ELLERİNİ ÖPEBİLDİ Mİ?
Eskişehir’de 2 Haziran 2013’te, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürüldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davasının ikinci duruşması Kayseri Adalet Sarayı’nda görülmeye başlandı. Duruşmaya katılmak için gelen Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, "Katillerle yüzleşmeye Ali İsmail ile birlikte geldim. Acaba evlatları annelerinin elini öpebildi mi?" dedi.

Adalet Sarayı ve çevresinde saat 05.00’ten itibaren polis geniş güvenlik önlemi aldı. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, çevre illerden gelenlerle birlikte bin 900 polis, 4 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve 1 helikopterin görev yaptığını söyledi. Duruşmaya katılmak için anne Emel Korkmaz, baba Şahap Korkmaz ve bazı yakınları Hatay’dan Kayseri’ye geldi.

Ali İsmail’in fotoğrafını göğsünde taşıyan anne Emel Korkmaz, duruşma salonu girişinde yaptığı açıklamada oğlunun hesabını sormaya geldiğini söyledi. Sanıklara tepki gösteren anne Korkmaz, "Ali İsmail’in hesabını sormaya geldim. Ali İsmail ile birlikte geldim. Acaba evlatları annelerinin elini öpebildi mi? Çocukları babam nerede diye sorduğunda ne cevap verdi. Biz 19 yaşında gencecik çocuğa kıydık, hapiste miyiz dediler, yoksa ne dediler merak ediyorum?" diye sordu.

38 GÜN KOMADA KALMIŞTI
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Gezi Parkı eylemleri sırasında ağır yaralanarak, götürüldüğü hastanede 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili olarak 1’i polis memuru 5 tutuklu ile tutuksuz 3 polisin aralarında bulunduğu 8 sanık yargılanıyor.

Öte yandan adliye çevresinde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle cadde ve sokaklar taşıt ve yaya trafiğine kapatılırken, şehirde bazı güzergahlarda trafik sıkıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler