Bugün saatler yanıltabilir! Saatler ne zaman geri alınacak?

Bugün saatler yanıltabilir! Saatler ne zaman geri alınacak?

Türkiye'de kış saatine geçiş ertelendi ama bilgisayrlar, akıllı cep telefonları, saatleri otomatik olarak 1 saat geri aldı.

Normalde bugün yani 25 Ekim’de yaz saati uygulamasının bitmesiyle saatler geri alınacak ve kış saatine geçilecekti. Ancak 1 Kasım’daki seçimlerde havanın kararmasıyla ilgili olarak güvenlik nedeniyle saatlerin geri alınması 8 Kasım’a ertelendi. Tabii Türkiye özelinde alınan bu karar bilgisayar ve akıllı cep telefonları ile tabletlerde karşılık bulmadı. Bugün pek cihaz otomatik olarak saatleri 1 saat geriye aldı.

Otomatik gerçekleşen bu değişikliği düzeltmek için kullanıcıların kendilerinin saati düzeltmeleri gerekiyor. Fakat Microsoft bu özel durum için bir güncelleme yayımladı. Bu güncelleme sayesinde saatiniz 8 Kasım’da otomatik olarak geriye alınacak. Güncellemelerin otomatik olduğu Windows 10 dışında bu güncellemenin “Güncelleştirmeleri Denetle” fonksiyonu ile bulunup yapılması gerekiyor.

DİYANET İŞLERİ NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN UYARDI!
Diyanet İşleri Başkanlığı da namaz vakitleri ile ilgili oluşabilecek karışıklığa karşı uyardı. Resmi siteden yapılan basın duyurusunda önceden hazırlanan takvimler ve bunlarda yer alan namaz vakitlerine karşı uyardı. Söz konusu namaz vakitlerine 25 Ekim 8 Kasım tarihleri arasında 1 saat eklenmesi gerektiği hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler