Bugün yerel seçim olsa

Bugün yerel seçim olsa

Yapılan son ankete göre, AK Parti'de erime gözlenirken, CHP'de büyük sıçrama ortaya çıktı...

Objective Research Center (ORC) adlı araştırma şirketinin yaptığı ankette, CHP'nin oylarını yükselttiği, AK Parti'nin ise düşüşte olduğu görülüyor. Bugün yerel seçim olması halinde halkın yüzde 46′sı AK Parti'ye, yüzde 30,5'i ise CHP'ye oy vereceğini belirtiyor. MHP'nin oy oranı ise yüzde 13,7.

İşte ORC'nin yaptırdığı anketin ilginç sonuçları...
 
ORC, halkın terör sorununa bakışını, yargıya olan güvenini ve siyasi parti oy tercihlerini saptamaya yönelik yaptığı Türkiye Siyasi Gündem Araştırması'nı tamamladı. 32 il merkezinde tesadüfi yöntemle seçilmiş 4 bin 230 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen araştırmaya göre, halk, en önemli sorun olarak işsizliği görürken, vatandaşın gündeminde işsizlikten sonra terör ve diğer ekonomik sıkıntılar bulunuyor. Araştırmada vatandaşlara yönetilen "Size göre Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna, yüzde 16,9'luk kesim işsizlik cevabını verirken, 15,3'lük kesim terör, 15,1'lik kesim ise ekonomik sıkıntıların en önemli sorunlar olduğuna işaret etti.
 
TERÖRÜN ÇÖZÜMÜ İÇİN GÖRÜŞMELERE DESTEK
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çeşitli şekillerde terör örgütü yöneticileriyle terörün çözümü için görüşmesini destekliyor musunuz?" sorusuna vatandaşlardan büyük ölçüde, "Evet destekliyorum" yanıtı geldi. Araştırmaya katılanların 59,5'i terör örgütü yöneticileriyle yapılan görüşmeleri desteklerken, "Hayır desteklemiyorum" karşılığı verenlerin oranı ise yüzde 22,7'de kaldı.
 
Araştırmada vatandaşlara "Her ne şekilde olursa olsun (müzakere ya da silahlı mücadele) kısa vadede terör sorununun çözümüne destek olur musunuz?" sorusu yöneltildiğinde ise araştırmaya katılanların yüzde 77,9'unun kısa vadede çözüme destek verdiği görüldü. Araştırmaya göre, halkın yüzde 45.3'ü, AK Parti hükümetini terörle mücadele konusunda genel olarak başarılı bulurken, yüzde 38,8'lik kesim ise iktidarı terörle mücadelede yetersiz görüyor.
 
KILIÇDAROĞLU'NUN SÜRECE DESTEK VERMESİ OLUMLU 
"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun müzakere sürecine destek vermesini nasıl buluyorsunuz?" sorusunun da sorulduğu araştırmada, genel seçmenin 65.1'lik kesimi Kemal Kılıçdaroğlu'nun müzakere sürecine destek vermesini "olumlu" bulduğunu belirtti. Yüzde 22,5'lik kesim ise aynı soruya "olumsuz buluyorum" yanıtı verdi. Aynı sorunun CHP seçmenlerine de sorulduğu araştırmada CHP seçmenlerinin yüzde 85.4′ünün bu soruya olumlu, 10.6′sının ise olumsuz yanıt verdiği görüldü.
 
CHP YÜKSELİŞTE
AK Parti oylarında bir düşüşün olduğunun göze çarptığı araştırmada, bugün yerel seçim olması halinde halkın yüzde 46,1'i AK Parti'ye, 30,5'i ise CHP'ye oy vereceğini belirtti.
 
AK Parti ve CHP'yi yüzde 13,7 ile MHP ve yüzde 5,8 ile de BDP takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler