Bukan: Başbakan ağlamak için çok geç kaldı

Bukan: Başbakan ağlamak için çok geç kaldı

MHP milletvekili Ahmet Bukan, referandum çalışmalarını

ilçelerde sürdürüyor.

MHP İl Başkanı Bekir  Satılmışoğlu, İl Başkan Vekili Hüseyin Yakar, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Kaymak ve beraberindeki heyetle geçtiğimiz günlerde Ilgaz, Atkaracalar ve Kurşunlu ilçelerinde referanduma “hayır” kampanyasını sürdürdü.

Önce Ilgaz ilçesinde halkla bir araya gelen heyet burada vatandaşlara “bu mevcut hükümete bir ders verin” dedi. Başbakanın ağlamasına değinen milletvekili Bukan “Başbakan ağlamak için çok geç kaldı ve yanlış yerde ağlıyor. Biz sekiz yıldır ağlıyoruz o yeni ağlamaya başladı milletin anası ağlıyor bunu farkında değil” dedi.

Bukan, 12 Eylül cuntasının yargılanması için AK Parti’nin değişiklik teklifine inanmanın ve referanduma ’evet’ demenin açıkça kandırılmak anlamına geldiğini öne sürerek, şunları kaydetti:

HAYATINIZDAN MEMNUN İSENİZ 'EVET' VERİN...
"12 Eylülcülerin yargılanmasının yolunu açacağı iddia edilen bu değişiklik, Geçici 15. maddenin tamamen kaldırılmasını öngörmekte ve AK Partinin kandırma politikaları sonucunda bunların yargılanacağı iddiası büyük bir aldatmacadır. Çünkü bu asla mümkün değildir. Milletin duygularıyla açıktan oynanmıştır. 12 Eylül’de işkenceler görmüş, hayatlarının en güzel yıllarını hapishanede geçirmiş birçok insan, sanki Anayasa değişikliğiyle, bu zulümleri gerçekleştirenlerden hesap sorulacakmış gibi aldatılmaya çalışılmıştır. Burada 12 Eylülün mahkum, mağdur ve mazlumları açıkça istismar edilmek istenmektedir. Bütün bunlar için 12 Eylülde, mutsuzluğa, huzursuzluğa, açlığa, parasızlığa, çaresizliğe, moralsizliğe, ülkücü şehitlerimizi istismar edenlere, darbeciler yargılanacak aldatmacasına, ülkücüler üzerinden nemalanmaya, korkaklığa, alçaklığa ve referanduma ’hayır’ diyeceğiz. 

Buradan hemşerilerimize soruyoruz: Arpa ve buğdayınızı 2002'de kaç paraya satıyordunuz şimdi kaç paraya satıyorsunuz? Gübreyi, tohumu ne kadara alıyordunuz şimdi kaç paraya alıyorsunuz? Hayatınızdan memnun iseniz evet verin fakat memnun değilseniz bu hükümete bir ders verin."

AKP iktidarının referanduma sunduğu Anayasa değişikliğinin, muhalefetin ve toplumun diğer kesimlerinin dikkate alınmadan hazırlandığını ileri süren Bukan, "AK Parti, anayasa değişiklik paketiyle, içeriğinden hiç bahsetmeden açılım adını verdiği ve gerçekte bir ihanet projesi olan siyasi planlarına da uygun yasal ortam hazırlamaya çalışmaktadır. Biz buna göz yummayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler