‘Bülent Arınç’ın bile bilmediğini Fuat Avni bilebiliyor’

‘Bülent Arınç’ın bile bilmediğini Fuat Avni bilebiliyor’

"İyi de hükümet baba... Bu çok tehlikeli ağ, 2008'de tıkır tıkır işlerken sen ne yapıyordun?"

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 14 Aralık operasyonun köşesini taşıdı. “Beceriksizlik” dediği operasyonu 8 maddede anlattı. Operasyona gerekçe gösterilen Tahşiyeciler’e yönelik iddialara ilişkin “Tahşiyeciler operasyonunun altında imzası bulunan dönemin emniyet genel müdürünü AK Parti’ye sen milletvekili yapmadın mı?” diye sordu.

Ahmet Hakan’ın köşesindeki ilgili bölüm şöyle

– BİR: İstihbarat alanında o kadar beceriksizler ki… “Bu ülkede Bülent Arınç’ın bile bilmediğini Fuat Avni bilebiliyor” şeklinde bir algıyı dost-düşman herkesin zihnine yerleştirdiler.

*

– İKİ: Arama yok, baskın yok. Ama Zaman’a ve Samanyolu’na baskın yapıyorlarmış gibi girdiler. Böylece dünyaya “Türkiye’de gazeteler ve televizyonlar polis marifetiyle basılıyor” görüntüsü verdiler.

*

– ÜÇ: Davet etseler “hop” diye gelecek olan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’yı, gazete ve televizyona gidip aldılar. Böylece iki isme de mükemmel bir “şov” yapma fırsatı sundular.

*

– DÖRT: Operasyona giden polisler o kadar şaşkın, o kadar beceriksiz, o kadar iş bilmezdiler ki… Canlı yayında dört kat merdivenleri ağır ağır çıkarak farkında olmadan “bir mağduriyetin görsel malzemesini” sundular.

*

– BEŞ: “Dünyanın en tehlikeli örgütü” diye takdim ettikleri, yeryüzündeki tüm kötülükleri kendisine yükledikleri Cemaat’e yönelik en ses getiren operasyonun arkası o kadar boş ve zayıf ki… Herkesin aklına “Bu mu aylardır şeytanlaştırdığınız Cemaat’in en mühim suçu?” sorusunu getirdiler.

*

– ALTI: Baştan sona o kadar beceriksiz, o kadar ele yüze bulaştırılan bir operasyon yaptılar ki… Hükümet düşmanları “şu hükümeti basın özgürlüğü düşmanı olarak gösterelim” kararı alsalardı… Bundan daha iyisini yapamazlardı.

*

– YEDİ: İletişimi yönetemediler. Toplumu bilgilendiremediler. Operasyonu desteklemeye hazır olanlara bile doğru dürüst malzeme vermediler. Ve sonuçta Cemaat düşmanlarını bile yanlarına çekemediler.

*

– SEKİZ: 17 Aralık’ın yıldönümüne birkaç gün kala yaptıkları bu operasyonla 17 Aralık yolsuzluk gündemini değiştirmek istediler, ancak başaramadılar. Çünkü bu operasyon herkesin aklına sadece 17 Aralık’ı getirdi.

Bütün yönleriyle ‘Tahşiye’ meselesi

– NURCU bir grup varmış.

– Bunlara “Tahşiyeciler” denirmiş.

– Bunlar iddiaya göre “silahlı mücadeleyi” falan savunur olmuşlar.

– Bir gün Fethullah Gülen vaazında bunlardan söz etmiş, Zaman gazetesi bunları haber yapmış, Samanyolu’nda yayınlanan “Tek Türkiye” adlı dizide bu grup hedef gösterilmiş.

– Ardından da polis harekete geçmiş, sahte deliller konmuş, savcı işlem yapmış, hâkim yargılamış…

– Ve “Tahşiyeciler” hiç hak etmedikleri halde bin türlü belaya maruz kalmışlar.

*

Şimdi hükümet diyor ki:

“Bu çok bir tehlikeli ağdır. Biz bu ağı oluşturanlardan hesap sormak için Ekrem Dumanlı’yı, Hidayet Karaca’yı falan içeri aldık.”

*

İyi de hükümet baba…

– Bu çok tehlikeli ağ, 2008’de tıkır tıkır işlerken sen ne yapıyordun?

– Bu ağı fark etmediysen… Sen nasıl memleket yönettin? Böyle yönetmek nerede görülmüş?

– Bu ağı fark edip de ses etmediysen… Sen de bu işin ortağı değil misin?

*

Ayrıca ey hükümet baba…

– “Tahşiyeciler” operasyonunun altında imzası bulunan dönemin emniyet genel müdürünü AK Parti’ye sen milletvekili yapmadın mı?

– “Tahşiyeciler” operasyonunun hemen ardından “El Kaide bağlantılı bir örgütü çökerttik” açıklaması yapan Muammer Güler, senin hükümetinin içişleri bakanı değil miydi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler