Bülent Arınç'tan bomba açıklamalar

Bülent Arınç'tan bomba açıklamalar

AKP’nin kurucularından Bülent Arınç, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Bülent Arınç gündeme bomba gibi düşecek sözler sarf etti. Erdoğan tarafından AKP’den “ötelendiği” mesajını veren Bülent Arınç “Seçimden sonra daha fazla konuşacağım” dedi. Yandaş bir yazarın tweetlerine de yanıt veren Arınç “Yezid’den daha fazla cinayet işliyorlar” diye konuştu,

İşte siyaset dünyasına bomba gibi düşecek Arınç’ın açıklamalarından satır başları;

“HEYECANIMI KAYBETTİM”
“Heyecanımı kaybettiğimi de söyleyebilirim. Birilerine olan sevgimi de biraz kaybetmiş olabilirim. İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmeli. Hedefe giderken, partimiz bakımından zorluklar çıkmışsa, böyle olmasın şöyle olsun diyebilirsin. Bu sözler kıymet bulmuyorsa, o zaman da size düşen davanın menfaatini düşünerek kenara çekilmek ve inşallah güzel şeyler olur diye dua etmektir”

“BAŞKA ARKADAŞLAR BULDULAR”
“İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmeli, Önce dostunu bulacaksın sonra yola çıkacaksın. Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen o zaman işler yürümez. Yola beraber çıktığınız mücadeleyi birlikte yaptığınız, her şeyi birlikte göğüslediğiniz… Bunlar çok güzel şeyler ama sonradan bir rüzgar bir sebebiyle, siz bir tarafta kaldınız arkadaşlarınız başka arkadaş buldular… Onlarla birlikte yola devam ettiler. Ama bu yol arkadaşlığı; anlayış, kültür, inanç, dava beraberliğinden dışarıya çıkmışsa size düşen şey bi kenarda kalmak ve o dostlarımızın arkadaşlarıyla yola devam etmesine temin etmektir. ”

“TEMEL İLKELERDE FARKLI NOKTAYA DÜŞTÜK”
Hakan Çelik’in “Bir dizi kırkınlığınız olduğu belli onu merak ediyorum. Kırılma noktaları nedir?” sorusu üzerine ise Arınç ” Çok özel sebepler bunlar, şahsi meseleler hiçbir zaman belirleyici olmaz. Yola çıkarken birlikte karar verdiğimiz temel ilkeler konusunda farklı bir noktaya düşerseniz ve söylemleriniz, konuşmalarınız, gönül almalarınız o noktada çok etkili olmazsa kavga etmezsiniz. Bunlar ikinizin arasındaki bir meseleye dönüşür.  Burada güçlü olanın rahat etmesi icap eder, sizin bir ayakbağı olmaktan çıkmanız fayda olur.”

YANDAŞ YAZARIN TWEETINE YANIT VERDİ
Programın sunucusu Hakan Çelik’in, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ın “Arınç’ı eleştiren tweetlerini” canlı yayında okuması üzerine ise Arınç “Açık yüreklilikle söylüyorum. Özel bir maksatla buraya gelmiş değilim. Seçimlerden sonra daha çok ekranlarda olacağım. Buna hazırlıklı olsunlar. Ben Hz.Hüseyin’in yanındayım. Yezid’in yanında değilim. Yezid’den daha fazla cinayet işliyorlar. İnsanların haysiyetlerini, toplum içindemki konumlarını öldürüyorlar. Yezid onları görse kıskanırdı.”

BEŞİNCİ PARTİ İDDİASI
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ortaya attığı “Beşinci parti iddialarına” ilişkin ise Arınç “5. parti için yaşanacak bölünme AK Parti’den değil başka partilerden beklenmeli” dedi.

BEN AMBARGOLUYUM TRT DE DAHİL
Bugüne kadar söylemediğim bir şey var. Hiç üzerinde yoruma lütfen gitmeden, gerekirse seçimden sonra kullanabileceğimzi bir argüman. Birileri bana diyor ki sen bazı şeyleri neden televizyonda söylüyorsun? Ben onlara şunu söylüyorum. Ben bu düşüncelerimi partimin büyüklerine konuşulması gereken kişilere ulaşarak konuşmaya çalışıyorum. MKYK, Bakanlar Kurulu bunlardan birisidir. Bu zeminlerde fazlasını konuşuyorum. 

Ama birileriyle benim iletişim kanalım yok. O iletişim kanalı sadece televizyon ve gazeteler. İyi olsun ama neden sen oradasın buradasın diyenler olabilir. 

Benim kendilerine dost bildikleri kanallara ambargom vardır. Davet özellikle edilmiyoruz. Benim sorumlu olduğum TRT de dahil olmak üzere. İki yıldan bu yalan, diğerleri de bir yıldan bu yana bu kanallara çıkmayacak düşüncesiyle... Bu kadarla lütfen kalsın. Benim çıkabilecek kanallarım bellidir. Onlara da çıkıyorum zaten.

KANALLARA AMBARGO KONULMASINDAN YANA DEĞİLİM
Ben kanallara ambargo konulmasından yana değilim. Biz her yerde konuşmalıyız. Evet filan yerde program yapmak doğrudur, ama onların reytingi en sonda. Şu anda milyonlarca insan bu programa ilgi duymuş izliyor, kimisi eleştiriyorsa bu reytingi gösterir. Bu kanallara Bülent Arınç'ın çıkmasına birileri bir yasak getirdiyse, ben bu yasağı uyguladım. Ama CNN bu yasak kapsamında değilim.

ARINÇ İYİ ADAMDIR, GÜL İYİ ŞEYLER YAPMIŞ DİYENLER PROGRAMDAN ÇIKARILIYOR
Ben niye X televizyonunda değilim, gidin onların patronlarına sorun. 

Hatta Bülent Arınç iyi adamdır, Abdullah Gül iyi şeyler yapmış diyenler programdan çıkarılıyor. O kayda alındıysa, kayıtlar siliniyor. 

İKİ YILDIR BÜLENT ARINÇ YOK
TRT'nin ve Anadolu Ajansı'nın Bülent Arınç'a ambargo uygulaması... Başka kanallara bakın iki yıldır Bülent Arınç yoktur. Bu birilerini rahatsız etmemden dolayıdır. Ben birilerini rahatsız etmek için televizyona çıkmıyorum. Başka bir amacım yok. Şu anda da hiçbir sıfatım yok. Bu seçimden sonra tek başımıza iktidar olacağız, ama ben bakan, milletvekili olmayacağım. Bende artık bir tehlike beklemeyin dostlar, benden bir yanlışlık beklemeyin. Ben sizin 50 tanenizin bir araya getireceğiniz insanlardan daha iyi konuşmasını biliyorum. Hala =? koymanın bir anlamı var mı? Utanmıyor musunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler