Bülent Arınçtan Çankırıya düşenler!

Bülent Arınç'tan Çankırı'ya düşenler!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,

dün Ilgaz'dan başladığı Çankırı seyahatini Merkez'de tamamladı.

Ramazan ayı ile birlikte sıcak bir ağustos günü olmasına karşın büyük bir ilgiyle karşılanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı konuşmada "Geçtiğimiz günlerde Valiliğe 5 trilyon gönderdik. Benim işim yarım kaldı diyen valiye, kaymakama gitsin" dedi.

İsterseniz gelin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Çankırı ziyaretinden, Çankırı'ya düşen "dene"lere bakalım.

Sözcü18.com ziyaretin ardından yaptığı araştırmada, Basın Yayın Genel Müdürlüğü ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, Çankırı ziyareti ile birlikte kente Vakıflar Genel Müdürlüğünün bir öğrenci yurdu yapma kararı aldığını bildirmiş.

Bununla birlikte Çankırı'nın tarihini yansıtan İmaret ve Arasta'nın restorasyonu ile ilgili olarak gereken kaynağın sağlanması yönünde destek vereceğini ve konuyla yakından ilgileneceğini belirtmiş.

Son olarak da, Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Ahilik Haftası etkinliklerine katılacağını, aynı günlerde TRT'nin de Çankırı'da TSM ve THM sanatçıları ile birlikte canlı yayımlanacak bir konser düzenlemesi yönünde gereken girişimlerde bulunacağını belirtmiş sayın Arınç.

Bu gelişmelere bakınca Bakan Arınç'ın Çankırı ziyareti, bölge insanı için oldukça faydalı ve olumlu geçtiği anlaşılıyor.

Şimdi gelelim Bülent Arınç'ın Çankırı izlenimlerini Karatekin gazetesinin bugünkü sayısından yaptığımız alıntı ile sizlere aktaralım.

"15 GÜN SONRA
SÜLEYMAN OLACAĞIZ"

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç Anayasa paketi değişikliğinin halkoyuna sunulması çalışmaları kapsamında Çankırı’da vatandaşlarla bir araya geldi.

Şahinler Çay Bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Arınç, AKP’nin başarısının milletin başarısı olduğunu söyledi.

DSP-MHP-ANAP koalisyonuyla kurulan 57. Hükümet dönemini hatırlatan Arınç bugünkü Türkiye tablosuyla o dönemki Türkiye tablosunun kıyaslamasını yaptı. Eskiden siyasetçiler “Kayseri’ye deniz getirirdi” diyen Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün Çankırı’ya Güldürcek’ten su getirdik, daha neler gelecek. Bakın geçen hafta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geldi ve bir makas fabrikasının temelini attı. Bu fabrikada ilk olarak 200 kişi çalışacak, 200 eve ekmek girecek. Orta ilçemizde Yıldızlar Holding tarafından 2000 kişinin çalışacağı 600 milyon dolarlık termik santralin temeli atılacak. Çankırı’da en yüksek gelir seviyesine sahip işçilerimizin çalışacağı bir yatırım yapılacak.

KÖYDES projesi Türkiye’deki en başarılı proje. Çankırı’nın hiçbir köyünde su ve ulaşım sıkıntısı yok. Birisi desin ki asfaltımız yok, suyumuz yok. Geçtiğimiz günlerde 5 trilyonluk ödenek gönderdik. Benim işim yarım kaldı diyen valiye, kaymakama gitsin.”

Türkiye’deki bazı köylerin alt yapı çalışmalarının kent düzeyinde olduğunu söyleyen Arınç, “Artık köylere oyun parkları yapıyoruz, hatta bir köyde bir hanım ‘doğalgaz ne zaman gelecek’ diye sordu. Biz artık köylerimizi topraktan çamurdan, tozdan kurtardık” diye konuştu.

Türkiye’nin itibarının dünya kamuoyunda arttığını ifade eden Arınç, bütün dünya devletlerinin Türkiye’nin gücünü bildiğini söyleyerek “Müslüman ülkelerimizde aileler çocuklarının isimlerini Erdoğan veriyorlar. Nereye giderseniz gidin sizin Türkiye’den geldiğinizi öğrendiklerinde yaptığınız alışverişlerde para almıyorlar. Çünkü diyorlar ki, senin borcun Davos’ta ödendi.” dedi.

"15 GÜN SONRA SÜLEYMAN OLACAĞIZ; MÜHÜR BİZDE"
Çankırılılarla bir araya gelen Arınç, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumla ilgili olarak Çankırı’dan evet beklediklerini belirterek, “Sizden hayrın yanında olmanızı istiyoruz. Ama bu Kılıçdaroğlu’nun hayrından değil, şerin karşılığı hayırdan yana olmanızı istiyoruz. Bizim tabanımız bilinçli ve akıllıdır. Evet mi hayır mı iyi bilirler.” diyerek Kılıçdaroğlu’na göndermede bulundu.

BAHÇELİ’YE EVET ÇAĞRISI
‘Hayır’cı liderler Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Arınç, Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de yaptığı konuşmada kullandığı genel af kavramına yüklenerek, Bahçeli’ye bir çağrıda bulundu ve "Aynı hatayı 1999’da da yaptınız. Gelin bu sefer yanlış yapmayın” dedi.

Arınç konuşmasının devamında Anayasa paketindeki değişikliğe uğrayacak maddeler hakkında bilgi vererek vatandaşlara “Bu bir genel seçim ya da belediye seçimi değil, genel seçim olsaydı partinize oy verin derdim. Ama bu ülkenin geleceğiyle alakalı bir seçim. Elinizi vicdanınıza koyun ve öyle karar verin” diyerek konuşmasını sona erdirdi.

Arınç buradaki programının ardından partililerin ve vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

(Fotoğraf desteği için Karatekin gazetesine teşekkür ederiz)
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler