Bülent Uygundan transfer bombaları

Bülent Uygun'dan transfer bombaları

Bülent Uygun, Katar'a transferinin ayrıntıları ve gelecek planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Katar'ın Umm Salal Kulübü ile anlaşma imzalayan teknik direktör Bülent Uygun, Türkiye ile Katar arasında son dönemde gelişen ilişkilere dikkati çekerek, bu ilişkileri spor alanında da en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediğini söyledi.
   
Bülent Uygun, Katar'a transferinin ayrıntıları ve gelecek planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 
 
'Türkiye önceden kendi kabuğuna çekilmiş bir inci gibiydi. Son dönemde gittikçe dışarı açılarak bu kabuğu kırdı' diye konuşan Uygun, Katar ile son dönemde her alanda gelişen ilişkilere vurgu yaptı. 
 
Uygun, 'Burada aynı zamanda spor diplomasisi yürüterek, adeta bir spor elçisi gibi çalışacağım. Katar'da elde edeceğim başarılar, Arap dünyasındaki ilk Türk teknik direktör olarak hem şahsım hem de ülkem için gurur kaynağı olacak' şeklinde konuştu. 
 
Teknik direktör Bülent Uygun, Katar'da sosyal sorumluluk projeleriyle de ilgilenmek istediğini anlatarak, ülkedeki en büyük problemlerden biri olan ve son dönemde sık sık gündeme gelen obezite başta olmak üzere, yetimler ve otistik çocuklar için çeşitli kampanyalar hazırlayabileceğini, bu kişileri sporla sağlıklı ve huzurlu bir yaşama döndürmeye çalışacağını ifade etti. 
 
'2022 Dünya Kupası'nın bir parçası olmak heyecan verici'
Uygun, Katar'ın, 2022 Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak olmasının da teklifi kabul etmesinde önemli bir etken olduğunu söyledi. 
 
Umm Salal Külübü ile şimdilik altı aylık sözleşme imzaladığını ancak süreç sonunda bunu uzatacağını belirten Uygun, 2022'ye kadar Katar'da olabileceğinin sinyalini vererek, '2022'de Dünya Kupası Müslüman bir ülkede yapılacak. Ben de Müslüman bir Türk olarak bu organizasyona en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Gıptayla bakılan bir ülkenin ve spor etkinliğinin parçası olmak benim için heyecan verici' ifadelerini kullandı. 
 
Türkiye'den sürpriz futbolcular transfer listesinde
Türkiye ile Katar arasındaki futbol ekolünü de karşılaştıran Uygun, 'Türk futbol mentalitesinde hırs, arzu, teknik var ama takım ruhu yok. Katar futbolunda ise kendine has bir dinamizm var, eksik olan şeyler altyapı tesisleşmesi, iyi bir eğitmen ve teknik' değerlendirmesinde bulundu. 
 
Emre Çolak, Semih Kaya, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Emre Belezoğlu, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup gibi isimleri çok beğendiğini söyleyen Uygun, önümüzdeki haftalarda Türkiye'den birkaç futbolcuyu takımına transfer etmek için kolları sıvayacağını da sözlerine ekledi. 
 
İlk sınav pazartesi 
Deneyimli teknik adam Katar'daki ilk sınavını pazartesi günü verecek. Uygun'un teknik direktörülüğündeki ilk maçını pazartesi akşamı yapacak olan Umm Salal, son üç maçından galip gelen ve ligde altıncı sırada yer alan El Arabi takımı ile karşı karşıya gelecek. 
 
Takımıyla ilk antrenmanını dün akşamı yapan Uygun, yeni takımınındaki kötü gidişi durdurmayı ve puan cetvelinde üst sıralara taşımayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler