Bunlar Zerdüşt!

"Bunlar Zerdüşt!"

Başbakan Erdoğan Elazığ Havalimanı'nın açılış töreninde terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu..

Bakan ve milletvekilleriyle Elezağ'a adeta bir çıkarma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda dikkat çekici çağrılarda bulundu. Bölge halkının terörle arasına mesafe koyması gerektiğini savunan Erdoğan, Iğdır'da öğretmenleri PKK'nın elinden alan köy halkını örnek verdi. Sözlerini bir adım ileri taşıyan Başbakan Erdoğan, 'Bunlara prim vermeyin. Onlar sizi insan yerine koymuyor.  'Sevgili kürt kardeşim bu terör örgütüne tepkini koy ki bölgede abad olmasın. Bu teröristlerin yeri belli. Bunlar zerdüşt. Bunlar Yezidilikten bahsediyorlar. Bu tür ayinleri yapıyorlar. ' diye konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI
Ülkemizde ulaşım alanında yaptığımız hizmetle eziyeti ortadan kaldırdık. 10 yıl önce ile bugünün mukayesesini yapalım. Nereden nereye geldiğimizi çok iyi görmeli çok iyi eğerlendirmeliyiz. Elazığ güzellikleri bu şehir ve çevresindekileri abad edecek yeterliliktedir. Elazığ'a gelen tarihe doyar doğal güzelliklere doyar. Elazığ'a gelen insanların en hasıyla en gönlü zenginiyle karşılaşır. 
 
Yıllarca Doğu ve Güneydoğu ihmal edildi. Elazığlıların Gakkoşlar'ın hassasiyetini iyi bilirim. Herkese Gakkom denilmez ki? Biz gele gide Gakkoşlar'ın hassasiyetini çok iyi öğrendik. Terör örgütü şehirler gelişmesin diye uğraşıyor. Milletimize hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. Bölücü terör örgütü Diyarbakır'da, Tunceli'de saldırı gerçekleştirip uluslararası yatırımları engellemek istiyor. Onlar insanımıza yaşamı zehir etmek için uğraşıyor. Elazığ'ın çalışkan insanlarının potansiyellerini tam olarak kullanamadığını görüyoruz. 
 
Devletiyle özel sektörüyle, meslek odalarıyla ayı hedefe kilitlenmek durumundayız. Bölgesel bir güç haline gelen Türkiye'nin önündeki engelleri birlik ve beraberlikle aşacağız. Husumet çevrelerinin maşa gibi kullandığı bu örgütü ortadan kaldırmak için çok boyutlu kararlı bir politika izliyoruz.
 
Terör örgütünün topu bir şehidimizin tırnağı olamaz. Kimse bugün arkasına aldığı güçle millete efelenmeye kalkmasın. Bu millet asla boyun eğmeyecek. Terör örgütünün son dönemde izlediği stratejilerin hepsi boşa çıkartılmıştır. Terörün şiddetin devri kapanmıştır. Bu yollarla netice alınamadığı görülmüştür. Türkiye demokrasi ve özgürlükler noktasında 30-50 yılın karanlık dönemini geride bırakmıştır. Bunların amacı benim Kürt kardeşimin hakkını hukukunu savunmak değil. Onlar çoluk çocuğun olduğu yerde bomba patlatmaz okullara molotof atmazdı. 
 
İşte geçenlerde bunlar okulda öğretmenlerimizi kaçırdılar. Ne oldu? Kürt kardeşlerimin halkımızın yanında olmasını istedik. Ve o öğretmenleri örgütün elinden aldılar. Terör örgütüne destek verenler bir gün bu silahın kendilerine döneceğini unutmasınlar. Gitsinler herhangi bir AB ülkesinde toprak bütünlüğü konusunda bir eylem yapsınlar. İşte o zaman nasıl ya cezaevi ya sınır dışı olur görürler. Türkiye'de herkes sınırsız özgürlük aşkına tutuşmuş. Yok öyle dava. Özgürlük bir başkasının özgürlük sınırına kadardır. 
 
Türkiye'nin bütünlüğü hiç bir ülkeninkinden daha az değerli değildir. Bizim kültürümüzde çok daha büyük hassasiyet vardır. Bizim tarihimizde olan onlardan farklı sırf inancı farklı olduğu için hiç bir kesimin dışlandığı iddiası yoktur. 
 
Kamu hizmetleri geçmişte tüm bölgelerde yeterince yapılmıyordu. 10 yılda asırlık ihmalleri telafi ettik. 
 
Biz terörle mücadelede haksızlıkların yapıldığını söyledik. Bizim en büyük başarılarımızdan birisi de hukuk devleti prensibinin kurum ve kuruluşlarıyla yerleştirdik. Silahla kanla hiç bir makul kabul edilebilir talep olmaz. Terör örgütü bunun farkında olduğu için bunu boşa çıkarmaya çalışıyor. Biz anlatarak onlar silahla çözmeye çalışıyor. Elindeki silahı benim masum güvenlik güçlerime, vatandaşıma silah doğrultan hiç kimse asla mazur gösterilemez. Elinde silahı olan karşılarında bneim güvnelik güçlerimi görür. teröristle kucaklaşanlarla bizim hiç bir şeyimiz yoktur. Biz demokratik ortamda herşeyi herkesle çok açık ve net konuşuyoruz. Asla kapımız kapalı değil. Bölücü terör örgütünün temsilcileri yetki sahibi de değildir hak sahibi de değildir. Biz 2023 hedeflerimize doğru yürüyüşümüzü hızlandırmak için terör prangasından tümüyle kurtulmak istiyoruz. 
 
Bölgedeki vatandaşlarıma gelin hep birlikte geleceğimize sahip çıkalım diyorum. Bu kan ve acı dolu dönemi geride bırakalım diyorum. Tek bir kişi gösteremezsiniz ki terör eylemleri sebebiyle hayat standardı yükselmiş olsun.
 
Eğer Güneydoğu Anadolu bölgesinde işsizlik daha fazlaysa bunun tek sebebi terördür. Onlar buralarda yatırım yapılmasını dahi istemiyorlar. Biz iş makinalarının yakılmasına rağmen yapacağız. Terörle demorasi bir arada yaşayamaz. Şırnak'ta havalimanı yapıyoruz istemiyoruz , hastane olacak istemiyoruz. Sevgili kürt kardeşim bu terör örgütüne tepkini koy ki bölgede abad olmasın. Bu teröristlerin yeri belli. Bunlar zerdüşt. Bunlar Yezidilikten bahsediyorlar. Bu tür ayinleri yapıyorlar. Biz yezidi de olsa teröre bulaşmamışsa onlara insanca yaklaşan bir zihniyeti taşıyoruz. 
 
MHP'li vekil yanına alıyor 18 yaşında iki genci bunlar mı vekil olacak diyorlar. Avrupa'nın bir çok yerinde seçme ve seçilme yaşı 18. 8 ülkede 21. Bir insan 18'inde diye suç işlemişse ona göre ceza veriyorsun da seçilmesine neden izin vermiyorsun. Bu ülkede beni büyüklerim affetsinler 80 yaşında geldiler bu ülkede koltuklara oturdular buna eyvallah gençlerimize hayır diyorsun. Ben gençlerimize haklarına sahip çıksınlar diyorum. Bu ülkede 19. yüzyıldan bu yana üniversitelerde harç vardı. Şu anda 3.5 milyon üniversiteli harç ödemeden üniversiye girdiler. Bundan önce iktidara gelen ey ANAP'ı, CHP'si, MHP'si bu gençliği niye düşünmediniz? Biz gençliğimize güveniyoruz, inanıyoruz. 81 ilin tamamında üniversite var. Benim milletim bir şeyi isterse hele Gakkoşlar da bunu desteklerse önümüzde duracak hiç bir güç yok. İstiklal Marşımız'da ne güzel ifade ediyor "ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım; yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler