Bunu da gördük çok şükür!

Bunu da gördük çok şükür!

Çankırı Valiliği personelince yayın yapan ve "dijital cazgır" olarak tanımlanan haber sitesinde yaşanan son rezalet kolay kolay unutulacak cinsten değil.

Çankırı Valiliği “basın bürosu” çalışanlarınca hazırlanan ve yayınını sürdüren web sayfasında yaşanan son olay, 12 Haziran sonrası değişen siyasi figürlerle ilişkilerin hangi düzeylere çekilmek istendiğinin en uç göstergesi olsa gerek.

“Dijital cazgır” olarak adlandırdığımız web sayfasında cumartesi günü yer alan haber ve habere ilişkin fotoğraf, görenleri şaşkına uğratmanın ötesinde, muhataplarının da büyük öfkesine neden oldu.

Çankırı Belediyesinin iftar çadırında oruç açan milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz daha sonra kazaya düşen akşam namazını ifa etmek için gittikleri Büyük Cami’de “dijital cazgır” tarafından fotoğraflanarak yayımlanması başta milletvekilleri olmak üzere, yayından kaldırılıncaya kadar fotoğrafları izleyenler arasında da infial yarattı.

ŞAHİN: NE DİYECEĞİMİ BİLMİYORUM

Yaşananlar sonrası milletvekili İdris Şahin’in danışmanının uyarısıyla kaldırılan fotoğraf için kendisine ulaştığımız milletvekili Şahin “Büyük Camide iftar çadırı sonrası akşam namazını eda etmek için kıbleye durduğumuzda, arkamızdan camiye girerek fotoğraflanmamızı hiç mi hiç etik bulmuyorum. Böylesi bir fotoğraf karesini yayımlamanın da ‘habercilik’ açısından nasıl bir mantık silsilesine oturduğunu anlamakta zorluk çekiyorum. Şahsım adına ben kişisel ibadetime bugün başlamış değilim. Bunun da böylesi karelerle kamuoyuna gösterilmesine de ihtiyacım yok. Basın toplantısına başlarken dile getirdiğim ve adını vererek ‘Bugüne kadar yaptığımız halisane işleri de kamuoyuna duyurmaktan imtina edenleriniz olmasına rağmen…’ cümleme birileri alınmış olmalı ki, peşimizden camiye kadar gelerek böylesi bir fotoğraflama ve haber yapma ihtiyacı duymuşlar” diyerek olaya tepkisini dile getirdi.

İŞTE YAYINDAN KALDIRILAN O FOTOĞRAF

rezalet-foto-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler