Burak Yılmazın ederi: 25 Milyon Euro

Burak Yılmaz'ın ederi: 25 Milyon Euro

Jose Mourinho ve dev kulüpler Burak Yılmaz için kapışıyor...

Jose Mourinho’nun Kayseri’de canlı izleyip transfer listesine dahil ettiği iddia edilen ‘Kral golcü’ 5 milyon Euro’ya alınmıştı. Yönetim, bonservisi için kapıyı 25 milyon Euro’dan açıp 1 yılda 5 kat kar planlıyor...

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi çeyrek final turundaki rakibi Real Madrid’in dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, Kayseri’de çıplak gözle izlediği golcü Burak Yılmaz’a resmen kancayı taktı. Daha önce Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Schalke maçında da takip ettirdiği milli yıldızı Kayseri karşısında da oldukça beğenen Portekizli hocanın, oyuncuyu önümüzdeki sezon için transfer planları arasına dahil ettiği ve bu senenin sonuna kadar da takibini sürdüreceği öğrenildi.
 
Burak Yılmaz’ın son derece yetenekli, hızlı bir forvet oyuncusu olduğunu notları arasına kaydeden ve çeyrek final maçlarında yıldız futbolcuyu durdurabilmek için özel önlemler almayı planlayan Jose Mourinho’nun, milli oyuncunun Real Madrid’e transferi için de kapıları araladığı ortaya çıktı. Burak hakkında Drogba ve Sneijder’dan da referans almaya hazırlanan ünlü teknik adamın, golcünün transferi için hazırlayacağı raporu da kulüp yetkililerine ileteceği öğrenildi.
 
FİYATINI BEŞE KATLADI
Süper Lig’de 16 ve Şampiyonlar Ligi’nde de 8 gol atarak, hem Türkiye hem de Avrupa’da gol krallığı yarışında zirvede bulunan Burak Yılmaz, gösterdiği müthiş performansla, tam 8 ay içerisinde G.Saray’a maliyetini çıkartıp, fiyatını da 5’e katlamış oldu. Sezon başı Trabzon’dan 5 milyon Euro’luk serbest kalma bedeli ile alınan golcü için, “Satmayı düşünmüyoruz” açıklaması yapan Cimbom yönetiminin gönlünden geçen rakam ise tam 25 milyon Euro. Başkan Ünal Aysal’ın daha önce Burak ve Muslera için yaptığı, “Ederini bulan her futbolcuyu satabiliriz” açıklamasının ardından, Burak için bu rakamın 25 milyon Euro olduğu konuşuluyor. Burak’ı alarak ne kadar iyi bir iş yaptıklarını vurgulayan yönetim, fiyatını 5’e katlayan oyuncuyu artık bu rakamın altına satmayı asla düşünmüyor. R.Madrid ya da bir başka kulübün ‘Kral’ için kapıyı çalması durumunda istenecek rakamın bu olacağı, Burak için bu fiyatın makul olduğu belirtiliyor.
 
DEV KULÜPLER İSTİYOR
Burak Yılmaz’a talip olan takımlar kervanına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Napoli, Liverpool, Tottenham ve Manchester United sezon başı için Galatasaraylı golcüyü listelerinin başına yazmış durumda. Sarı-Kırmızılılar’ın Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda rakibi olan Manchester United’ın da girişimlerini yoğunlaştırmayı planladığı öğrenildi. Sir Alex Ferguson’un da Burak hakkında olumlu düşüncelere sahip olduğu ve yıldızı takibe aldığı, son kararını sezon sonu vereceği bildirildi. Bu arada İtalyan devi Milan’ın da Burak Yılmaz’a olan ilgisi artmaya başladı. İtalyan medyası, Milan’ın Burak Yılmaz için sezon sonu yapacağı teklifin kimseyi şaşırtmaması gerektiğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler